And she morphed into a monster...

torsdag 28. oktober 2010

at least it feels like it. Monster mamma that is. Lack of sleep, exhausted = null tålmodighet. Jeg må virkelig prøve å ta meg sammen. Så jeg skal finne på noe med Hilde på lørdag tror jeg. Ta henne med ut og finne på noe. For det blir litt for mye negativ energi for tiden, og ikke nok positiv oppmerksomhet kjenner jeg. Når jeg la henne i kveld så satt jeg noen minutter ved senga hennes og fortalte henne hvorfor jeg er så stolt av henne, og når jeg gikk ut derfra lyste hele jenta - og hun sovnet like etterpå. Herlige jenta mi.What have we been ut to today ? I dag har det vært ungetreff her hjemme med tre venner fra gata/klassen på besøk - og vi har hatt bakedag.

Det er Øystein (som sikker mange har skjønt er han en veldig god venn av oss - og kollega) som har kakadag på jobb i morgen, og etter en felles middag ble det iverksatt prosjekt lage-en-kjapp-og-god-kake-før-fotball-trening. Valget falt selvfølgelig på dronningkaken - og denne gangen i ny drakt. Den er lett og lage, men saftigere enn hva en vanlig skuffekake normalt er.Starter med sjokoladedekorasjonen i hvit sjokolade som vi puttet i fryseren. Ganske enkelt smeltet sjokolade som han laget et mønster med.


Så brukte vi en rundt cookie-utstikker for å stikket ut rundinger av kaken.


Dronningkake

3 egg
4,5 dl farin
250 g margarin
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
3 ss kakao (1,5 ss kakao og 1,5 ss nesquick)
2,5 dk melk

Egg og farin røres hvitt. Smelt margarin og ha det i egg og farin-blandingen. Bland hvetemel og kakao, bakepulver, vaniljesukker og ha det vekselsvis med melk. Stekes i smurt stor langpanne ved 180 grader i 20-30 minutter midt i ovnen. Vi bruker å doble oppskriften når vi bruker langpanne.

Glasuren:
125 g margarin
ca. 300g melis
1 pl sjokolade
2 ts vaniljesukker
4 ts pulverkaffe rørt ut i litt vann

Smelt margain og sjokolade. Tilsett melis, vaniljesukker og kaffe. Rør til glasuren er jevn og glatt. Ha glasuren på kaken når den er nesten kald. Pynt slik du ønsker.NAM ! Øystein tenkte å bruke litt melis eller rips i pynting også. Vi får se hva han finner på når han kommer på jobb i morgen.Se hva som ramlet ned i postkassen min i dag ! Det er sikkert flere av dere som kjenner til den herlige bloggen til Bakerella ? Hun har fått gi ut denne nydelige boken om cake pops. Masse inspirasjon ! Og pinner til å lage cake pops med. Dere ser nok  mer av dette etterhvert tenker jeg. Kjenner meg merkelig tom og inspirert på en gang. Merkelig !


3 kommentarer:

Liv-Inger sa...

Huff, kjenner meg igjen i det med negativ energi om dagen. Altfor hektisk. Bare kaos. Men men, alt har sin overgang. Det er trøsten.

Så flott den boka så ut da! Blir sikkert mange gode cakepops etterhvert, vil jeg tro.

God helg tid dere! Kos dere med jentedag på lørdag, du og Hilde!

Elise sa...

Ja, det komplette kaos :/ Vi får bare holde ut alle sammen. Skulle gjerne hatt en gullerot der fremme.

Ja, den boka gleder jeg meg til å bruke :D
God helg til dere også ! :)

Ingrid sa...

Det var idag jeg skulle ha kommet innom på jobb skjønner jeg.

by mlekoshi