Deilige høst eplemuffins

mandag 26. september 2011


Som jeg skrev om i det forrige innlegget fra i dag så er det skikkelig høst nå. Ja, det er faktisk snart vinter, men det prater vi aller helst ikke om... Uansett: Høst = eplekake. Men i dag bestemte jeg meg for heller å lage eplemuffins. Og dem ble ganske så gode, if I may say so myself !


125 gram romtemperert smør
2 dl sukker
2 store egg
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
4,5 dl hvetemel
1,5 dk melk

2 epler
kanel
sukker

1. Først så pisker du sammen smør og sukker til smørkrem
2. Så pisker du inn ett egg om gangen.
3. Du sikter så sammen de det tørre og blander dette inn i deigen vekselvis med melken.
4. Stek muffinsene i papirformer i muffinsbrett. Du fyller formene 2/3 fulle. Skrell eplene og del dem i båter som du stikker ned i hver muffins før du strør over kanel og sukker.
5. Stekes på 225 grader i ca. 15 minutter før du kjøler dem ned på rist etter å la dem stå litt i formen.


Kos dere ! Serveres gjerne med is mens de enda er varme... MmmmMMmm



19 kommentarer:

elna sa...

nam:) Disse må jeg prøve! Så kjempedeilige ut!

Gerd sa...

De så utrolig gode ut! Disse må jeg prøve :-)

Magne D. Antonsen sa...

Bra blogg, Elise! Det er Magne fra VG her. Jeg har valgt ut innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Følg Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg så deler jeg det kanskje der også. Alle som har forslag til gode blogger jeg kan anbefale på VG Netts forside bør sende meg et tips på magne.antonsen [@] vg.no

Anonym sa...

Pleier også å lage muffins med eple, og i tillegg har jeg en klatt vaniljekrem over eplene, og så litt mer røre -da blir både eplebåtene og vaniljekremen "innbakt".

Elise sa...

Så koselig Magne ! :) Har lagt det til på facebook iallefall.

Ja, de er kjempegode og ble fort spist opp da jeg tok dem med på jobb i dag ! Det hørtes også godt ut med vaniljekrem i, så det skal jeg prøve en gang.

Anonym sa...

Så kjempegode ut!!:) Står på disken nå, klare til å stekes..<3 Gleder meg til å smake!:)

Anonym sa...

de ser nydelige ut! Men for å få de ekstra gode må eplene komme fra en vellykket epleslang! Skal prøve ut denne oppskriften :)

Anonym sa...

Hei.. hvor steker du muffinsene..midt i ovnen el nederst?

Elise sa...

Så bra at mange planlegger å lage deilige eplemuffins :)

Jeg steker dem i midten av ovnen :)

My Little Kitchen sa...

Eplemuffinsene ser kjempegode ut. Disse må jeg prøve å lage.

Skjekk ut min matblogg: www.mylittlekitchen-thea.blogspot.com

Det søte liv - Kristine sa...

Ser nydelige ut! Du er hjertelig velkommen til å poste bilde med link til bloggen din på facebooksiden til Det søte liv om du vil ha enda litt mer publisitet:) Hilsen Kristine

Anonym sa...

De ser supergode ut! Det skal jeg lage til gjestene mine om et par uker. Hvor mange muffinser fikk du ut av oppskriften du har skrevet her?

Elise sa...

Ja de er veldig gode :) det utgjorde akkurat et muffinsbrett, altså 12 stykk :)

Ida Marie sa...

Akkurat tadd dem ut av ovn! dem va kjempego!

Randi sa...

Bakte disse muffinsene i går og de smakte himmelsk! Absolutt noe av det beste jeg har smakt på muffinsfronten, ny favoritt her i huset :) Tusen takk for flott oppskrift! Jeg har ikke muffinsbrett og fikk ca 24 stk. av denne oppskrifta.

Anonym sa...

Jeg bakte disse på fredag, de var helt fantastiske! Takk for oppskrift :)

Ann sa...

Takk for oppskriften! De smakte helt fantastisk. Gjorde en gjeng i går som moren min tok med til sin jobb og nå er det blitt en bestilliing på disse til 60-års lag :).
Flott å kunne hente egne epler i hagen til muffinsen også :D

Anonym sa...

hei ! prøvde denne oppskriften for ett par dager siden ! å når de akkurat var tatt ut av ovnen så var de himmelsk :) MEN dagen etter var de synket sammen å smakte blæh :s hva har jeg gjort feil ??

QQQQQQQQQ sa...

air presto
http://www.kobebasketballshoes.us.com
adidas ultra boost uncaged
links of london sale
adidas superstars
yeezy boost 350
adidas tubular
nike free
vans shoes
authentic jordans

by mlekoshi