After-Eight kake

fredag 18. november 2011


Yes, the sleep-deprived over-sleept and it was a strange day - men nå har jeg og kompis Øystein brukt kvelden til å bake hver vår after-eight kake til hver vår avdeling på jobb. Jeg syns after-eight er helt greit godt, men Frank ELSKER det, og kaken er vistnok god kan Øystein, som har baket den en gang før, fortelle. Så da laget vi liksågreit samme kake begge to.


Først baker du bunnen som skal settes på avkjøling.

Bunnen
65 g sukker
2 egg
2 ss kakao
1 ss potetmel
0,5 ts bakepulver
40 g hvetemel

Bunnen er ikke tykk og er bare grunnmuren i kaken.


Bunnen er enkelt å grei. Pisk eggedoses av egg og sukker. Sikt det tørre og vend inn i deigen. Ha røren i 24cm bakeform med bakepapir i bunnen. Stek kaken på 180 grader i ca. 15 minutter. Avkjøl kaken i formen og ta den så ut og fjern bakepapiret før du setter den på et kakefat og fester kakeringen rundt kaken igjen.


Nå skal du lage sjokolademouse som er den største delen av kaken - og denne smaker deilig !

Sjokolademousen
2 ss sukker
2 egg
4 plater gelatin
1 ts kaffepulver
0,5 dl kokende vann
12 stykk after eight plater (en pakke inneholder 24 plater).
2,5 dl kremfløte


Pisk egg og sukker til eggedosis. Lag kaffe av kokende nn og kaffepulver. Smelt after-eight sjokoladene sammen med 2 ss kaffe over vannbad. Rør inn denne sjokoladen i eggedosisen. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i noen minutter før du klemmer ut vannet og løs dem opp i resten av den varme kaffen. Avkjøl til blandingen er linken  og rør dette også inn i eggedosisen.


Pisk så sammen kremfløten til krem og bland i sjokoladen.


Hell blandingen over bunnen og la den stå i kjøleskapet i 3-4 timer til alt er stivt.


Etter at kaken er stivnet, så skal du lage glasuren.

Glasur
12 stykk after-egith (halv pakke).
3 ss kremfløte.


smelt det hele over vannbad. Skal være passe tykk så ikke ha for mye kremfløte i.


Fordel sjokolade-glasuren over den stivnede kaken. Her må du jobbe fort da kaken er kald og glasuren stivner fort. La stå en times tid i kjøleskapet før kaken er ferdig.
6 kommentarer:

Ann-Kristin sa...

Åj, nam!! Vi lagde ein gong after eight ostekake, det var heller ein mindre vellykka kake. Men knasandes god!

Oliversmamma sa...

Hei:) har lest mortal instrument bok nr 1 i helgen etter anbefaling fra deg:)ikke like bra som twilight men ikke så veldig langt unna, skal bestille bok nr 2 nå:) takk for anbefaling. HAr du fått sett nye twilight filmen? Jeg skal se den tirsdag , gleder meg!!

Elise sa...

Ja, den er god ! :)

Heia oliversmamma ! Ja, denne serien er litt.. anderledes, men god ! jeg ble så irritert etter slutten på den 1. boken at jeg måtte google etter litt spoilere for å se om det var noe håp likevel :P nå er jeg midt i bok nr. 2 :) Jeg skal å se filmen i morgen kveld sammen med venninner og gleeeeder meg :D

Oliversmamma sa...

Haha jepp, teit avslutning! Men vi får se i nr to:) gleder meg, jeg leste første på norsk, men ser at bok nr 2 ikke kommer ut på norsk før til sommeren. Var det greit å lese den på engelsk? Kos deg på twilight i morgen!!!!

Elise sa...

Jeg leste twilight også på engelsk, og syns på generelt grunnlag at man ofte går glipp av en del i oversettelsen, så jeg leser alle bøkerne på engelsk. Bøkerne blir samtidig litt mer "voksne" da :) Språket i disse bøkene er lettlest med greit språk. Takk,takk ! :)

Elise sa...

ja, og kos deg på tirsdagen du ! :)

by mlekoshi