Mat på tur

søndag 25. mars 2012

Det nærmer seg påske, og det er nå denne familien begynner på tur-sesongen. Vi "bor" ute i påskeuken, vi lager mye mat ute både på våren og i sommeren. Tenkte derfor bare vi skulle komme med noen fine småtips om mat på tur.


Bålpakken - jeg skrev om den for snart et år siden. Du kan lese mer om bålpakkene her i dette blogginnleggetDet er enkelt og fungerer i prinsippet slik at du pakker hva du vil i sølvpapir og legger det på grillen/bålet. Det fungerer fint til fest, hverdag, camping, skogsturer osv.  Og hva du har i den er det bare fantasien som bestemmer. La ungene selv bestemme hva dem skal ha i pakken, for det vell "bestemt" at når barna er med på å bestemme og lage mat så spiser de mer enn ellers.


En avart av bålpakken er bål-smørbrødet. Lag ostesmørbrød fylt med med smør, ost, skinke/salami, kanskje krydder, kanskje ketsjup og pakk det i sølvfolie som du legger på bålet i noen minutter før du snur. Pass på varmen, og nyt !Pinnebrød - brød på pinne er en liten genial matinnretning på tur. Du kan spise det alene eller f.eks. rundt en pølse. Du kan tilsette ost, syltetøy osv. Du kan kjøpe ferdig-dei eller du kan lage deigen før du drar. Fom den som en pølse og snur den på pinnen. Enkel oppskrift:

500 g mel
2 ts bakepulver
5 ss sukker
1 ts salt
1 dl matolje
ca. 2 dl lunket vann

Vafler på bål - Då får kjøpt forskjellige vaffeljern til bål som du kan ta med på tur. Prisene varierer fra like under tre hundre kroner og opp. De kan være tunge, så det er ikke så praktisk å dra dem med på langtur, men ellers så er det alltid deilig med ferske vafler på tur. Ta med pålegg, røre på flaske og nyt ! 


Utstyr - Vi bruker som regel et vanlig bål når vi er i skogen på dagsturer. Det eneste vi egentlig trenger å tenke på da er å ha tilstrekkelig med fyrstikker og tørr ved. 


Når vi ellers er på langtur bruker vi primus Gravity II EF kjøpt hos primusshop. Den fungerer veldig bra og tar liten plass. Vi har også med en dyp og kostbar stekepanne vi kjøpte på Coop Obs som vi er fornøyde med. 


Vi bruker også en lett-grill som vi tar med på tur, og det anbefales. Vi valgte å kjøpe Vidar grill fra primusshop samtidig som vi kjøpte gassbrenneren vår. Er fornøyd med denne også. Ellers så er det greit å ha med lett-bestikk, lette tallerkener, våtservietter og eventuelt sammenleggbare grillspyd. 

God tur !

Ingen kommentarer:

by mlekoshi