800 g hvetemel
1 ts kardemomme
1 egg
5 dl melk
125 g sukker
12 g salt
35 g gjær fersk
115 g usaltet smør
Ta egg, melk og smør ut av kjøleskapet en stund før du skal bake slik at det blir romtemperert. Bland så alt i en eltebolle utenom smør og litt av melken. Kjør i kjøkkenmaskinen til deigen slipper bollen og så sper du forsiktig på med resten av melken. Nå skal du kjøre maskinen i ca. 5 minutter på medium hastighet. Sett så på lav hastighet før du tilsetter smørret i terninger. Smørret skal bare eltes til smørret er blandet inn i deigen. La deigen modne under plast i ca. en time før du kjevler deigen utover. Smør deigen med smør. Jeg baker med ekte smør i deigen, men her smører jeg faktisk med bredlett siden jeg sliter med smørsmaken. Dryss så sukker og kanel. Du kan kjøre på med perlesukker, litt brunsukker og vanlig sukker. Her er det bare smak og behag. Rull så deigen og del i passe størrelser før du legger dem på bakepapirkledd stekeplater. Disse skal nå heves i minst en time under plastfilm før du pensler med litt egg og strør over med litt sukker og kanel. Stekes så på 200 grader i 10-12 minutter.
Jeg baket 18 stykker som ble spist på under et døgn - familien her elsker kanelboller ! Enjoy !
I dag har Frank kakedag på jobben - så i går ble det bakt suksessterte her i huset. Siden kaken skulle transporteres til jobb i dag, fikk jeg bare tatt et par bilder med kakeringen på. But you get the idea !
Jeg har tidligere delt denne oppskriften her inne, og den er en veldig enkelt og grei kake å bake når du har det travelt. Denne kanen er Frank sin favorittkake, og den lages alltid når han skal ha kake til forskjellige anledninger. Jeg har modifisert oppskriften litt de siste par årene, og slik er den altså nå:
Bunnen:
200 g malte mandler
200 g melis
1 ts bakepulver
2 toppede ts mel
4 eggehviter
Krem:
4 eggeplommer
1 dl kremfølte
100 g melis
0,5 ts vaniljesukker
Frø fra 1/2 vaniljestang
125 g smør
Etter at bunnen er avkjølt og kremen er blitt kald og tykkere så har du kremen over bunnen. Sette kaken kaldt.
Du kan dekorere kaken med raspet mørk sjokolade eller med smeltet sjokolade.. eller som det er gjort på bildene: Ja, takk - begge deler ! Smelt da sjokoladen i vannbad før du har det over den kalde kremen på kaken. Deilig !
2 kommentarer:
Takk for inspirasjon :-) Tror det må bli baking i dag, god lørdag!
Baking er alltid bra :) God søndag :)
Legg inn en kommentar