Design ditt eget amerikanske juletre

torsdag 17. desember 2015

Juletreet vårt er vell det, etter den ellers gode julestemningen i huset, som er mest jul her hjemme. Vi har jo ikke overpyntet huset for det er noe vi ikke setter for stor pris på. Derfor er det herlig når vi endelig kan ta inn juletreet. Juletreet vårt kommer inn den 21. eller 22. men det pyntes ikke før 23. desember med tilhørende gløgg og grevinnen og hovmesteren på TV.


Vi har ett litt dyrere kunstig juletre med veldig mange små lys på. Jeg er ganske allergisk - så det er veldig greit når vi nå for ett par år siden fikk det kunstige treet inn. Men poenget: Et kunstig juletre blir aldri helt 100 % som et ekte. Men vi prøver å gjøre det aller beste med det vi har. Jeg elsker amerikanske overdådige juletrær og har de siste årene plukket opp fler og fler tips om hvordan vi kan "designe" et slikt juletre. Her er en grei oppskrift basert på flere innlegg på pinterest som dere kan se nærmere på gjennom linkene. I helgen skal jeg lage et par av disse tingene til juletreet og dele litt DIY med dere. 

Bildet hentet herfra.

Tipsene er fra denne og denne nettsiden.

1. Hvis du har et kunstig tre: Fluff treet og sett på lysene. Ha lysene på under hele dekoreringen. 
2. Sett på gilandere. Og da tenker jeg ikke på vanlige norske glittergilandere. Tenk større. Se på bildene over her. SLIKE gilandere. Surr dem inn i treet. Dette selges ikke i Norge som gilandere til juletre. Du kan lage dem selv, eller finne noe som egentlig skal brukes til noe annet som f.eks. bordpynt. Vi har ikke like kraftige og fine gilandere som avbildet over her men vi har diverse som egentlig er bordpynt. 3. Putt inn andre "sticks" og "picks" som det heter i utlandet. Det er egentlig ting som du bare stikker inn i treet slik som det som er avbildet under her.

Stikk dem inn i juletreet - ta ofte et skritt tilbake og se at du får spredd det utover treet. 

4. Putt på kuler og annet pynt. Og her har vi masse personlige kuler fra ulike plasser vi har vært på besøk. Det er en god blanding av billigere og dyrere kuler. 


Bruk noen store kuler som en slags "statement"-kuler. Spre dem godt. Bruk kuler i ulike størrelser - store, små og lange. 


Surr tråden to ganger rundt grenen slik at tråden ikke vises. Bruk evt. ståltråd til å feste kuler nærmer grenen. 
5. Ha på glitter.. Nærmere bestemt glittertape som virvler seg nedover treet. Fest med ståltråd. Det gir fylde og liv i treet. 

6. Toppen - her strides vi hjemme. Frank vil ha en stjerne i toppen - jeg trenger ikke det jeg. Spesielt siden vi ikke har lys på toppen av treet. Jeg vil ha et fint spyd jeg. Men vi blir altså ikke helt enige. Men slike topper som avbildet lager de i alle fall i USA. 
7. Skjørtet til Juletreet - Når du har et kunstig juletre så er ikke foten så veldig fin og da må den skjules. Her er en måte å skjule den på:


Bruk stoffet du ønsker og som passer til treet. 


Jeg skal som sagt dele litt DIY med dere de nærmeste dagene. Gleder meg. 


Ingen kommentarer:

by mlekoshi