One pot pasta med chorizo-kjøttboller

torsdag 16. mars 2017


I dag laget vi one pot pasta med deilige chorizo-kjøttboller. Det er kjempegodt, så jeg deler gladelig oppskriften med dere. One-pot-pasta er en "hit" som kommer fra USA hvor Martha Steward nok var den første som offisielt laget og delte grunnoppskriften. De fleste av oppskriftene er uten kjøtt - men denne selvkomponerte oppskriften har kjøttboller som er enkle å lage og som smaker deilig ! 


One-pot-pasta er ganske enkelt alle ingrediensene i en gryte. Lite oppvask og veldig enkelt. Og ikke minst: Siden du koker pastaen sammen med resten så blir pastaen enda mer smakfull. Du trenger

ca. 500 g linguine pasta
1 boks med 400 g hermetiske tomater
3-4 fed hvitløk finhakket
1 gul løk opphakket
0,5 ts chilliflakes
0,5 ts basilikum
1 liter med grønnsaksbuljongDet lureste er å starte med å lage kjøttboller før resten. Grunnen er er du må spiste pastaen med en gang den er ferdig, hvis ikke blir pastaen overkokt.

Kjøttbollene er laget av 400 g karbonadedeig, 1 egg, litt potetmel, opphakket chorizopølse, litt chilliflakes og salt og pepper. La det blandes sammen og eltes i kjøkkenmaskin. Det er også veldig godt å blande inn litt fetaost. Så former du kjøttbollene og og steker dem i panne med litt smør. 


Når kjøttbollene står på steking så setter du på pastaen. Her er det bare å hive resten av ingrediensene oppi gryten og sette det på kok. Koker i 8-10 minutter til pastaen er ferdigkokt. 


Tada - nydelig og smaksrik pasta ferdig på no-time og med lite oppvask. 


Og så fikk vi testet ut det nye runde bordet vårt - veldig koselig med rundt bord hvor vi alle sitter sammen. Akkurat slik vi ønsket det. Ingen kommentarer:

by mlekoshi