Nye tider

søndag 29. april 2018


Se her dere - se hva om står trygt parkert inne hos oss. Helt min sin ! En Trek powerfly 5 el-sykkel. Det varmer inni meg - men det varmer kanskje ekstra inni hjertet til Frank. Han har ønsket seg dette i to år nå, og snakket om det jevnlig. Hans herreutgave av denne her kommer rullende inn døra her hjemme i morgen. Så da blir det nye tider.

Jeg har tenkt mye i det siste. Vi har lagt noen tunge måneder bak oss - både fysisk og mentalt. Vi prøver jo hele tiden å "optimalisere" vår hverdag. Ja, og så etterstreber vi være forberedt på det mest og leve mer bærekraftig i hverdagen. Vi prøver for det meste å planlegge godt - og tenkte økonomisk.

Vi har som dere vet gjennom å lese her om månedshandling prøvd å planlegge for å spise mer sundt, være mer økonomisk og ikke minst: spare tid. Vi handlet ikke mye klær vi, og bruker som regel opp det vi har før det er nytt. Vi har selvsagt en tenåring i hus, så det er jo ikke alltid det er like enkelt. Men vi investerer ofte i kvalitet og noe som er varig. Det gjelder både hus og ellers.

Vi kjøpte jo ny bil for et halvår siden og la inn en del egenkapital der for å slippe å betale så mye der hver måned. Men det er likevel en stor utgift gjennom parkeringsavgift på jobb hver dag, diesel og så kjører vi jo kilometer på den nye bilen. Og om et-årstid så får vi ett par tusen ekstra i måneden på bompenger. Så da Frank sitt ønske om el-sykkel plutselig noe vi ville vurdere. Ja, de er dyre. Men på toppen av det som er nevnt får du det helsemessige aspektet. Jeg har 2,3 mil t/r til jobben hver dag.

Så da ble disse to syklene kjøpt da. Plutselig, men likevel ikke så plutselig. Jeg syntes fremdeles den er litt skummel jeg da, men jeg blir sikkert fort vant til den.

Den skal brukes allerede om tre dager til og fra jobb - det blir jo mildt sagt spennende. Så da satser jeg på at det går fint - at vi sparer både tid, penger og kommer oss mer i bevegelse. Det jeg håper aller mest på er å få litt mer overskudd. Det er jo fint å få kommet skikkelig gang nå før høsten og vinteren her i Tromsø, for da kan det nok blir litt tungt.
Ja, i det hele tatt: En skikkelig arbeidshest med masse kraft og oppbevaring. Dette før dere høre mer om etterhvert - det er et altfor dyrt prosjekt å mislykkes med.


Ingen kommentarer:

by mlekoshi