My weekend is completely booked

søndag 3. februar 2019

Denne søte lille saken sydde jeg i går kveld. En mini-bok-veske til - ja - bøker. Jeg så ideen på en amerikansk facebookside der de bruke vinylen jeg har på fremsiden av vesken. Det var en dame som hadde sydd vesken i julegave til en gutt som elsket å gå på biblioteket og låne bøker og han elsket å lese. Våre barn har alltid elsket å lese - og da spesielt noe som har en stor rolle i deres barndom: Harry Potter. Derfor lagde jeg denne Harry Potter - vesken. Tanken er at det er mulig å lage søte små bokvesker å kjøpe en fin spesielt bok du legger oppi før du gir den i gave til noen som betyr mye for deg (både liten og stor). En perfekt gave - som det ligger mye omsorg bak.


Harry Potter har alltid betydd mye for vår familie. Jeg var enda ganske umyndig da de første filmene kom, og jeg var på kino med Frank og mamma mens pappa satt barnevakt for Hilde da siste filmen kom. Hilde er nok den som har hatt et mest lidenskapelig forhold - hun startet med de norske lydbøkene og bøkene da hun var ganske liten. Til slutt ble det hennes "safety-blanket" og hun hørte på lydbøkene hvis hun var alene hjemme og hver kveld når hun skulle sove. 

Det var også måten hun plutselig ble god i faget engelske som hun egentlig hatet på store deler av barneskolen: Engelske lydbøker av HP. 

August og jeg bruker laaang tid på å lese serien nå, ganske enkelt fordi at vi leser de illustrerte utgavene (se bildene) og de gis ut ca. en gang i året nå mens kunstneren tegner bildene til hver enkelt bok. 

I det hele tatt har det vært en stor del av familie-livet vårt. Nederst i innlegget finner du noen bilder av våre HP-opplevelser. På innsiden har jeg brukt Harry Potter CL-stoff som jeg har strøket vliselin på baksiden for å gjøre det stivere og mindre elastisk. Slik kan du bruke jersey el. stoffer til prosjekter du trenger mer faste stoffer til. Jeg kommer til å lage et eget innlegg om hvordan jeg laget vesken og med alle detaljene - men jeg ville legge ut dette innlegget først.


På baksiden har jeg trykt på symbolet fra The Deathly Hallows - perfekt til akkurat denne vesken.

Her er noen av våre bilder av våre favoritt HP-opplevelser:
Fra Universal Studios i Orlando i sommer:


- The knights buss - 


- Diagon alley -- Gringotts bank - 

- Ollivanders -
- Hogsmeade -


Og her er bilder fra vår tur til Warner Bros Studios utenfor London:

Og da vi var innom en utstilling i Sverige:


Eller da Hilde feiret 8-årsdagen sin:HP 💜

Ingen kommentarer:

by mlekoshi