Julegavetips !

fredag 27. november 2009

Nå er det under en måned til julaften, og jeg er godt i gang med julegavene allerede. Vanligvis handler jeg julegaver fra desemberlønninga, men i år startet jeg heldigvis litt før. Jeg kan jo ikke avsløre alle julegavene her inne, siden flere av gavene er til lesere av bloggen, men noen generelle tips har jeg iallefall tenkt å komme med:
1. Ta en kopp te og sett av litt alenetid forran PCen. Så klikker du deg inn på etsy.com. Her finner du utrolig masse kvalitetsting, og mange veldig fine gaver som du ikke finner ellers. Mye som er spesielt og anderledes. Måtte bare hente frem den nydelige kransen som er avbildet over her som et eksempel. Gavetips fra etsy: Bilder og kunst (her er et eksempel), smykker (for eksempel her og her), nøkkelringer og iphone vesker i skinn her, skinnbøker her og mye mye mer.
2. Ta enda en kopp te og sett av enda litt alenetid forran PCen igjen. Så klikker du deg inn på Ravelry.com. Her finnes det uendelig med oppskrifter og informasjon. Har du tid til å strikke litt til jul finnes det supre oppskrifter på julegaver her inne. Eksempel på gaver er baby-i-rib til små babyer, fiddlehead mittens, feltet slippers, vest, hals, felted mittens og mye mye mer. Ta også en tur innom pickles og forelsk deg både det ene og det andre. Se blant annet på kjekkasgenseren !
Og hvis du skal gi gave til noen som strikke selv så er
strikkepinneetui fra etsy en kjempeide.
3. Fotogaver ! Uten å gå i detalj, så er det alltid koselig for familie å motta fine fotoalbumer av barnebarn mm. Hvis du kjøper i Norge anbefales Japan fotos fotobøker. Fra utlandet er blurp. com. Ellers så ga vi en digital fotoramme til oldeforeldre i fjor, og som vi nå sender fulle minnebrikker til når det enn måtte passe. Slik kan de følge med oldebarna sine selv om de er langt borte.

4. Gjør-det-selv-julegaver. Her kan du aktivsere familien og lage julegaver. Vet ikke hvor mye vi rekker selv i år, men har mange ting som jeg hadde likt å lage i gaver. Lag kakemix slik at familien du gir den til kan kose seg med kakelaging, og spising, i romjul og nyttår. Det er alltid artig for de små. Ta en titt på Mix things up - makemixen til bakerella. Supergod ide ! Ellers så er brente mandler, malte krus og ikke minst: Malte glasskuler til juletreet en vinneride. Har du unger som kan fingerhekle, så lag disse kule sitteunderlagene i julegaver.
Ja, det var da noen julegaveforslag fra denne kanten, men skal jo ikke røpe alt heller da. Kommer tilbake med flere butikker som har mange fine julegaver etterhvert fremover.

Vi har vært og tatt svineinfluensavaksinen i dag. Det gikk forholdsvis greit. Ingen reaksjoner på vaksinen så langt, men regner med at de kommer iløpet av helgen. Det var en ganske surralistisk opplevelse. Massevaksinering på rad og rekke. Brukte iallefall 1,5 time i kø før vi fikk vaksinen på samlebånd. Hilde var ikke så happy med hele opplegge, og jeg er selv ikke så glad i sprøyter. Men vi overlevde hele gjenen. Hilde hadde ikke vondt, men var mest veldig sint over at hun måtte ta sprøyten, så vi måtte kjøpe henne litt og hun er nå i bestittelse av litt ny lego. Jaja...


Kom gjerne med egne julegavetips dere og.. jeg er ikke halvferdig med gavene engang...


1 kommentar:

Liv-Inger sa...

Så mange fine tips! Keep 'em coming :-)

by mlekoshi