DIY - Harry Potter bursdag

tirsdag 23. oktober 2012

Det har vært hektiske 1,5 uker nå. Med sykehus og pasient, bursdag, overtidsarbeid, treninger osv. Men NÅ tenkte jeg at jeg skulle dele noen korte DIY`er (Do it yourself) fra bursdagsfesten.

DIY - Esker til tryllestavene


Siri var, som vanlig, litt stor i munnen og mente at det selvsagt gikk fort å lage esker til tryllestavene. Så til tross for mine advarsler så gikk hun hardt inn for jobben.. og fire timer senere var hun ferdig og noen såre fingre rikere. Jeg fikk ikke tatt bilder av akkurat hvordan boksene ble laget, men det var etter samme prinsipp som denne


Oppi boksene puttet vi reste-stoffer fra kostymer mv. for å få det til å se enda mer mystisk og spennende ut. 


Hvis Hilde skal velge noe fra bursdagen som var aller viktigst så tror jeg kanskje det ville være tryllestavene og eskene som alle barna fikk på innvielses-sermonien og som de fikk med seg hjem. Se på Hilde med Harry Potter brillene sine. 


På boksen limte vi Ollivanders-lapper for å gjøre det realistisk. 
Her har jeg lagt ut merkelappene, slik at du kan skrive ut og kopiere. Hvordan vi laget tryllestavene kan du lese her

DIY - platform 9 3/4


Det første som møtte "elevene" når de kom til festen var inngangen til platform 9 3/4. Bildet ble ikke så veldig bra, og på grunn av tidsmangel så fikk jeg ikke ordnet skikkelig utenfor. Dette var noe av det jeg ikke fikk ordnet skikkelig, men vi hadde da altså skiltet, et kosteskaft, uglen "Hedwig" og en gammel hatteeske. 

"Elevene" måtte gå gjennom murveggen, akkurat slik de måtte for å komme til platform 9 3/4. 


Vi brukte rødt stoff som var litt større enn døråpningen. Jeg malte så litt sort vanlig hobbymaling på stoffet med brev pensel for å få det til å se slitt og litt mer "murstein" ut. Etter dette så malte vi "murstein"-mønster på stoffet. 


Syns det hele ble ganske bra.


Så mitt neste tips: Legg noe under før du maler...... 

DIY - Hogwards kappe/uniform


Alle ungene fikk kapper med Gryffindor-logo. Kappene er av det enklere slaget siden jeg ellers måtte ha brukt en del mer tid OG kjøpt enda mer stoff. 


Det er i prinsippet bare laget som en stor rektangel med stropper. 


Like nedenfor den øvre del av kappen sydde jeg bare på stropper som jeg laget. En på hver side slik at de kunne knytes sammen. Overse at favoritt-strykebordet mitt ser helt j&%$# ut... Stroppene er bare små avlange remser som jeg først dampstrøk med brett. Jeg strøk så inn den ytterste tuppen på stroppen.Før jeg igjen brettet og dampet ytterkantene og brettet dobbelt før jeg avsluttet med en søm langs hele stroppen.Merkelappene til kappene var strykelapper som jeg kjøpte på ebay her

Jeg skal lage et til innlegg med oversikt hvor alt er kjøpt og de siste par DIY`er - og hvilket utstyr som er brukt. 
1 kommentar:

Christel sa...

Helt fantastisk! Ønsker meg også Harry Potter bursdag, blir nok aldri for gammel;) Always!

by mlekoshi