C1 - og stereotyper

tirsdag 12. april 2016


Som dere som følger litt med her inne vet så kjøpte vi oss hytte på hjul - bobil - for ett år siden. Uten å gå så mye nærmere inn på alt som skjedde så veide bilen mer enn opplyst som igjen førte til at vi ikke kunne ha bagasje med oss. Etter en prosess med selger så endte vi opp med ny bobil. Denne gangen en større bobil som vi fikk levert i november. Nå måtte vi kjøre opp til nytt sertifikat for å kunne kjøre denne - og da til klasse C1 (liten lastebil). Frank er nok den som er mest utholden av oss på kjøresiden så valget falt på at iallefall han skulle kjøre opp først. Det er jo ikke akkurat billig å kjøre opp så det blir slik i første omgang. Og dette startet han opp med nå etter jul midt i en ellers veldig travel hverdag. I dag kjørte han opp.  Og flink som han er så gikk det bare fint og vi er selvsagt veldig fornøyd med at vi nå faktisk kan kjøre hytta vår. Hurra for flinke Frank ! Så nå kjenner vi litt på at vi begynner å glede oss til både ferie og alt som kommer fremover. Nå er det nemlig ikke mye snø igjen i bakkene der bobilen står nå - og den skal altså på sin første tur rulle ned til Bodø i konfirmasjon i mai. 

Parkeringsplassen i Disneyland i Paris

Men hvorfor bobil ? Vi er kanskje ikke akkurat typiske campere. Den korte forklaringen er at vi ville ha hytte. Men vi ble ikke enige om hvilken type hytte eller hvor vi ville ha den. Så dette er altså hytten vår. 

Men dere... Camping er undervurdert og camping-stereotypene mange tenker på er ikke det vi har møtt på det siste året med bobil. Nå oppsøker vi heller ikke de mest typiske camping-situasjonene der vi kan møte akkurat dette, men det er jo ikke tvil om at programmer som går på TV som f.eks. Montebello camping er med på å fyre under en stereotype camper som en på over 65 med kulemage, gammel campingvogn/bobil som er en sinke i trafikken som ikke slipper folk forbi og forsøpler rundt seg og er gnien og gjerrig. Det finnes nok flere slike, men det er fler og fler unge som kjører rundt i bobil. Og både bobilene og campingvognene blir mer og mer stilfulle. Vi setter pris på den absolutte friheten med å kjøre i bobil hvor vi kan overnatte overalt og alltid ha vår egen seng som jeg ikke er allergisk mot. Vi har alltid mat som vi kan lage og vi kan ha ganske mye ting med oss på tur. Ungene har det trygge holdepunktet og sengen sin gjennom ferien samtidig som de opplever masse nytt. Lyst å prøve ? Ja, hvorfor ikke. Anbefaler likevel å leie en først slik at dere finner ut om det er noe dere liker. 

Fjellandsbyen hvor hytten står på vinteren.


Ingen kommentarer:

by mlekoshi