Deco blue igjen - og kjøkken... igjen.

søndag 12. februar 2017


En uke går for fort. Har ukene alltid gått så fort eller går de rett og slett fortere og fortere ? Det føles i alle fall slik. 

Vi har i alle fall hatt en normal travel uke. Ikke noe mer spennende å melde herfra. Men i helgen faktisk gjort noe  fremstøt på interiørfronten. Og hvor galt er det når jeg kan si at både jeg og Frank var fornøyd med å være litt "i gang" igjen ? Vell - interiør og oppussing har vell blitt en livsstil for oss. Det er jo alltid noe, og her er det faktisk mye, som må endres på. Og så er det jo slik at det er alltid er dyrt å endre på ting. I alle fall når vi skal tenke langsiktig og kvalitet. Og da må vi ta litt etter litt. 


Men tilbake til helgen. Vi hadde alarm-montør på besøk for noen uker siden for å oppgradere systemet her hjemme. Og da skiftet han alle alarmboksene, flyttet på en og skiftet røykvarslerne. Bra ikke sant ? Det tenkte jeg og. Bare et problem: De nye boksene var mindre. Både røykvarslerne og alarmboksene. Så ja. Det er derfor faktisk en del vegger og ett par store tak som må males på nytt. Jippi ! Vi har jo hatt noen vegger med fargen st. pauls blue i stuen vår. På den nye stuen i tilbygget har vi imidlertid fargen deco blue. Og jeg liker deco blue bedre enn st. pauls blue. Jeg syntes kanskje st. pauls blue er litt for grønn av seg. Så når vi likevel måtte malene noen av veggene i stuen så skifter vi liksågreit til deco blue her inne også. Og det er jo en viss fargeforskjell - bare se på bildet over her (beklager dårlig bildekvalitet. Kameraet er i rommet innenfor der Frank og malingen var plassert). Jeg syntes deco blue var litt mer sofistikert og stilren. Rett og slett. Og den passer faktisk bedre inn her hos oss. Så nå er vi fornøyde. 

Det andre vi fikk ordnet i helgen var faktisk nytt kjøkkenbord. ENDELIG ! Vi har hatt kjøkkenbordet vi har nå i 13 år. Det var billig da vi kjøpte det, og jeg pusset det og og behandlet det for noen år siden. Men vi har hele tiden lett etter det perfekte bordet for oss. Og det har vært utrolig mange fine bord vi vurdert. Men vi har alltid falt tilbake på at vi faktisk ønsker oss en rundt bord. Et inkluderende rundt bord. Ja, du tenker kanskje at det ikke er så vanskelig å finne ? Jo, når du i tillegg vil at bordet skal ha muligheter for mange innleggsplater for å få gjort det stort OG være i robust hvitbehandlet heltre med heltreplate også på toppen.. DA blir det vanskelig. Så vi endte opp med dette robuste hvitbehandlet eikebordet med muligheter for tre innleggsplater og da plass til 12 personer. Bordet er enda hvitere enn på bildet over - og det er skikkelig solid. Hvorfor vi ikke vil ha hvit overlate (for det finnes en del rundt bord med nettopp det) ? Vell.. Tenk hvor gøy det er når ungene etter en uke lager ripe i overflaten og du ikke kan pusset det ned ? Ja. Det var ikke billig, men det blir helt sikkert veldig fint på kjøkkenet vårt. 


Kjøkkenet begynner å nærme seg slik vi vil ha det nå - vi mangler bare litt smådetaljer. Litt listverk, noen dekorlister på kjøkkeninnredningen, ny plissegardin i lang-vinduet, ny verandadør, attraksjonsplakater fra Disneyland og nå nytt kjøkkenbord så er vi der vi vil være. Jeg har noen detaljbilder av kjøkkenet jeg skal redigere før jeg legger de ut.  

Men til det nye kjøkkenbordet står disse fine tingene å venter: Nydelige rocks lyslykter, herlig robust og grovt servise "Raw" fra aida og det fantastiske bestikket "Malin" fra Hardangerbestikk. Gleder meg til å vise dere litt mer av dette. Ingen kommentarer:

by mlekoshi