Aim high !

søndag 7. oktober 2018

Ok, klar for et laaaangt interiør-innlegg ? Som jeg skrev i forrige innlegg så tenkte jeg at jeg skulle laget et samle-innlegg for det jeg håper vi skal få til det neste året her i huset vårt.

Vi har bodd her siden 2007, og rekkehuset er bygd i 2005. Her kan du se litt bilder og lese litt mer om hvordan det har vært her.

Men vi har som alltid maaange planer. Ting har stått litt i ro det siste 1,5 årene av litt forskjellige årsaker som jeg har skrevet om her inne før. Men NÅ er vi gang.

Jeg tenkte jeg skulle dele det litt opp i ute/inne - med litt bilder og litt tegninger - og litt tanker rundt hva og når ting skal skje.

1. Ute - garasje mv.

Vi har nå støpt ferdig sokkelen til garasjen. Det var mye mer jobb enn vi først trodde. I helgen kommer pappa og mamma på besøk - og da skal vi bygge inn garasjen og dra den frem 1,4 meter Det blir sikkert litt mer jobb enn vi forestiller oss akkurat som det var med sokkelen. Men når vi går inn i neste uke så skal veggene være oppe - og det vi mangler da er garasjeport og dør på siden av garasjen.

Etter at vi har fått veggene på plass er planen å innrede garasjen. Det blir Frank sitt nye "hobbyrom" med plass til alt av verktøy og samtidig oppbevaring av alt av utstyr vi skal ha i en garasje. Vi har en plan på oppbevaringen der inne - og det blir nok Elfa utility. Gleder meg til å vise dere denne løsningen.Det vi videre må ha på plass er ny ytterdør til huset - den vi har nå skal brukes som dør inn på siden av garasjen. Vi har sett oss ut en spesiell ytterdør som vi tror vi kle huset bra. Døren skal selvsagt være i samme gråfarge som vi har malt vinduene og den eksisterende døren.

Garasjeporten vi etterhvert skal få på plass planlegger vi også å ha i samme farge som dørene.

Forran garasjen vurderer vi enda om vi skal ha brostein eller asfalt. Foreløpig heller vi litt mot brostein. Men det blir først neste sommer.


Vi har også store planer om å bygge platting på siden av huset og på hele baksiden. Ha bare tegnet litt fort på bildet over, og størrelsene er selvsagt ikke riktig. Men det blir platting på siden og baksiden, og store steinheller rundt plattingen. Vi planlegger også gabion-gjerde for å skille litt ut mot resten av gaten som vi føler at vi virkelig trenger nå. Den røde flekken på bildet er en redskapsbod av mørke grå metall som vi skal ha hageutstyr i - og siden den ikke er permanent så trenger vi ikke å søke om å sette den opp.

Akkurat hvordan vi skal ha det på baksiden med plattingen vet ikke ikke helt enda - vi skal vell ha det på ulike nivåer, men alle under 0,5m slik at vi slipper å søke om det også.

2. Inne - andre etasje

Vell - la oss begynne å det nye tilbygget vårt. Og jeg kan vell egentlig ikke kalle det "nytt" lengre siden det er ett par år gammelt nå. Men i alle tilfeller - her inne har vi listefri løsning og gips. Etter et par år har det naturlig nok sprukket litt opp her og der så nå er det på tide å sparkle, pusse og male der inne. Og det er jo en gylden anledning til å skifte farge her inne. Vi har jo en fondvegg i deco blue, og resten i klassisk hvit. Nå tenker vi at vi skal ha ha alt, både vegg og tak i samme farge.


Vi har sett på litt ulik farger - og lurer på hvor "vågale" vi skal være. Vi står igjen med to farger som vi vurderer sterkt:

     

"Northern mystic" og "band stone".

Hvem skulle trodd det ? Jeg som er livredd for at det skal blir for "koselig" og heller alltid over til litt kaldere farger. Vell - dette kan bli spennende. Men spørsmålet er om jeg tør å gå for så mørkt som disse to - og da trenger vi ganske klart å tilføye enda mer lys i tilbygget.

Det vi MÅ ha med videre fra tilbygget til den "gamle" stuen er det nye gulvet som skal gå videre ut i resten av etasjen. Dit betyr 40 kvm mer av gulvet vi har i tilbygget.

Og da er vi over i den "gamle stuen" og kjøkkenet.Her har vi lenge ønsket å skifte ut veggene - og vi så litt svart på å skulle skifte alt ut med gips. Ikke viste vi om vi ønsket det heller. SÅ her er altså ønsket å ha noen fondvegger i sort gips - og resten i hvitbehandlet kryssfiner - og det samme med taket. Jepp - du hørte riktig: Kryssfiner av beste kvalitet i bjørk. Listefritt. Det det ønsket - så får vi se hvordan det går med den planen. 

Og da har vi samtidig lyst til å bytte ut IKEA-skapene i stuen med en plassbygd hylle av samme hvitbehandlede kryssfiner. En plassbygd hylle uten skruer (lammelfres) og med enkelte skapdører. Gjett om jeg og Frank vil få noe å bryne oss på hvis vi greier å gjennomføre planen. 

Og når vi først er inne på det med å bygge møbler: Vi har en plan for et nytt større stuebord som vi delvis skal produsere selv. Vi har bildene vi ønsker å ha på veggen klare, vi må bare finne de unike bilderammene vi leter etter. Og på kjøkkenet skal det (endelig) komme på plass nye kjøkkenstoler - vi tror vi er enige om hvilke det skal bli. 

Hvis vi først skal skifte veggene i stuen/kjøkken så har vi et lite problem i trappen. Jeg har ikke vist dere det enda, men for et halvår siden fikk vi oss varmepumpe på veggen i trappen - og den er stilren i sort. Den veggen skal vi male sort og kle inn med spiler som matcher kryssfineren. Det blir kjempekult !Og da har vi kommet til trappen. Her skal vi pusse ned hele greia - ned til treet - og så skal vi rett og slett olje trappen nesten helt mørk. Gelenderet og spilene skal vi skifte.


Bilde fra da jeg malte gangen for flere år siden... 

Yttergangen nede - denne skal bygges om og trekkes ut iht. tegningene som ligger inne hos kommunen fra før av - og så skal vi skifte veggene OG alle dørene der nede. De er så slitte at det er helt forferdelig å se på. Og så må vi få på plass et skikkelig system for sko og oppbevaring der.

   

Forferdelige gamle bilder fra et gammelt prospekt 


Badet - huff - det er det eneste rommet vi ikke har gjort noe med siden vi flyttet hit, og det er forferdelig ! Alt er slitt og ødelagt nå. Så her skal alt av innredning og badekar og do skiftes ut. Vi skal imidlertid ikke gjøre noe med vegg eller gulv i denne omgangen.Så kommer vårt soverom - vi skal skifte rom med August som skal få vårt rom som er det aller største rommet. SÅ da skal vi pusse opp hele rommet der. Vi skal plassbygge klesskap, skifte gulv og vi har allerede den nye nydelige tapeten klar til rulles ut.


Men det som skal skje først etter garasjen ute er faktisk August sitt rom. Han skal inn i et nytt moderne gutterom - med masse oppbevaring til lego - og med betongvegger. Det blir knallkult !

Jepp - vi har fremdeles to småting igjen på Hilde sitt rom før det er ferdig. Men den ene nye lampen kom i hus denne uken - så det mangler bare rullegardiner, sengegavl og en tavle så er det klar.

___

Det var kanskje mye på en gang ? Vell det er en blanding av en plan og en drøm. Så må jeg si at jeg fornøyd om vi har ferdig Hilde sitt rom, August sitt rom, vårt rom og garasjen før jul. Og samlet sett om vi kommer oss gjennom 50 % av listen i løpet av det neste året. Men hey: aim high, right ?

Ingen kommentarer:

by mlekoshi