Hvordan dekorere barneklær - pyntesøm og pyntebånd

torsdag 6. januar 2011

Som jeg skrev i gårdagens blogg-innlegg har jeg tenkt å fortsette å skrive om hvordan du kan dekorere klær, og da spesielt barneklær, slik at de blir unike og personlige. Av personlig erfaring kan jeg si at ungene blir ekstra glade i, forsiktige med og stolt av klær som det er lagt ned litt arbeid i. Hilde elsker å se på at jeg dekorerer, strikker eller syr ting til henne og løper rundt på skolen stolt som en hane og forteller at mamma har laget den til henne. Og jo lengre tid jeg har brukt på tingen, og mer glad blir hun. Selv om jeg ikke er 100 % fornøyd med resulatet, så er hun 110 % fornøyd - så om du ikke er helt stødig i syingen så vil nok barnet likevell være veldig fornøyd med resulatet. Men altså: Det TRENGER ikke å ta lang tid. Ikke alle har tid til å sette seg ned å sy plagg på plagg. Da er det et godt alternativ å kjøpe ferdigproduserte klær som du kan dekorere. Og la gjerne barnet være med å bestemme plasseringer og farger slik at de får et personlig forhold til plagget.


~ Pyntesøm ~
De fleste symaskiner har noen få eller mange pyntesømmer. Så har du en symaskin er det bare å sy i vei. Jeg bruker å kante rundtomkring på plagget og kombinere ensfargede tråder og graderte tråder for å få en fin effekt. Ferdig bilder av denne tunikaen jeg syr på bildet kommer i morgen - den ligger å godgjør seg i broderingsmaskinen.


~ Pyntebånd ~

En annen måte en kan dekorere barneklær på er med fargerike eller delikate pyntebånd. På bildene over er det brukt krokklissebånd. De kommer i flere størrelser og farger - til og med i sølv og gullbånd. Ellers finnes det veldig mange andre typer pyntebånd og kantebånd en kan bruke på forskjellige måter. Bilder av dette kommer også.

Ble ikke så mange bilder som jeg hadde tenkt i dag. Har vært hjemme med rastløse August som ikke føler seg så veldig syk, men heller veldig aktiv. Så når kvelden kom og hodepinen kom snikende var det ikke så fristende å dra frem kameraet.


Her finner dere blogg-innlegget om "Hvordan gjøre masseproduserte barneklær unike".
Og her finner du et annet innlegg hvor jeg har dekorert en cardigan til meg selv.

Happy sewing !


Ingen kommentarer:

by mlekoshi