Hvordan dekorere barneklær - broderinger

søndag 9. januar 2011

En fin måte å dekorere bærneklær på er å brodere på dem. Du kan brodere for hånd, brodere på broderingsmaskin eller frihåndsbrodere på vanlig symaskin - så mulighetene er mange.Jeg er så heldig at jeg har en broderingmaskin som ofte får kjørt seg. Før jul kjøpte jeg Hilde en helt enkelt dongeritunika på Cubus og for et par dager siden fikk jeg endelig tid til å gjøre den litt mer personlig. Først broderte jeg en fin fe på ryggen.


Og til dere som lurer på hvordan en broderingsmaskin fungerer så kan dere se et lite videoklipp av min i full action her. Det ser kanskje lett ut, men jeg har brukt noen år på å bli kjent med min nå. Og ikke går det så veldig fort som en skulle tro heller. Dette broderiet er passelig stort og det tok nesten 90 minutter å brodere det. Og det er ekslusive trådskifter, undertråspoling og klippingen. Det er en del tusen sting i det broderiet. Men helt kontkret: Jeg fester klesplagget i en hoop med stabilisator under for at stoffet skal tåle belastningen - og så starter jeg maskinen.


Her er bilder av dekorering med pyntesømmer med sølvtråd.
Hilde var veldig fornøyd og gleder seg til å bruke den på skolen i morgen. Nederst på tunikane har jeg pyntesømmer i graderte og ensfargede tråder.


Pyntesømmen i sølv på armene og rundt halsåpningen.


Den broderte feen.
Konklusjon: Med broderingmaskin er mulighetene uendelige ! Men de koster en del, og hvis du skal ha med programpakke koster dette og ganske mye.


Mulighet nr.2 er brodering på symaskin. Dette er jeg lite drevet i. Men jeg har kjøpt meg en fin bok som heter "Free and Easy Stitch Style: Go Freestyle with Machine Embroidery for Uniquely Creative Motifs, Patterns and Projects" fra amazon. Sitter å leser litt når jeg har tid innimellom. For å frihåndsbrodere på maskin skal du enkelt forklart bruke en god ramme for å feste stoffet i, slå av transporteren på maskinen og sette frihåndsfoten på maskinen. Så er det bare å kjøre i vei. Jo fortere du beveger stoffet jo lengre blir stingene. Her er nok øvelse tingen !
Jeg frigåndsbroderte på et skjørt til Hilde i dag. Konklusjon: Må nok øve meg - men ser absolutt mulighetene her !

Det tredje alterantivet, som er håndbroderinger, har jeg ingen erfaring med - så her kan jeg dessverre ikke bidra meg så mye personlig erfaring. Håndbroderi behøver ikke å være kjedelig. Jeg ler godt når jeg innom Geriljabroderi.no.Go and create !
Ingen kommentarer:

by mlekoshi