Hvordan dekorere barneklær - applikasjoner

tirsdag 11. januar 2011

Applikasjon er er veldig festlig måte å dekorerer barneklær på. Og det finnes forskjellige måter å applikere på. Jeg har tidligere testet ut applikering med vanlig symaskin og med broderingsmaskin - begge med hell!


Her har jeg applikert med vanlig symaskin.


Og her har jeg applikert med broderingsmaskin.

Denne gangen har jeg applikert på en tunikakjole til Hilde og på et par skjorter til August. Starter med Hildes tunikakjole:

Jeg fant frem et par farger med filt - og klippet ut blomster.


Jeg klippet også ut rundinger av "motfargen" og sydde dem fast med sølvtråd. Her kan du bruke hvilken som helst trådfarge og hvilket som helst motiv - la fantasien flyte fritt !

Jeg brukte samme sølvtråd for å sy litt detalj- og pyntesømmer rundt på kjolen.


Ferdig !


"Bølgene" i halsen dekorerte jeg med sølv-pyntesømmer.Hilde var storfornøyd og løp igjen rundt på skolen som et stort smil  ! OG da er det verd all (i dette tilfellet... ikke så mye) innsatsen. Så over til noen enkle skjorter jeg laget til August - slipskjorter !


Første tegnet jeg ut et slips i et kult konstrast-stoff som passer til den grønne skjorten den skal applikeres på. Så strykte jeg fast applikasjons-vliselin bak stoffet før jeg klippet ut slipset.


Så fjernet jeg papiret bak på vliselinpapirat...


... og strykte den fast der den skal være på skjorten. Det er greit å bruke vliselin slik at stoffet som skal applikeres ikke beveger seg når du syr det på plass.


Så klippet jeg ut det andre slipset. Dette klippet jeg ut i to deler siden stoffet er stripete, for å få det til å virke mer "ekte" når stripene går i to forskjellige retninger.


Og stryker fast begge delene av slipset etter å ha festet det med vliseslin.


Så syr jeg en enkel søm rundt slipsene på skjorten. Her kan du velge å lage en tett sikksakk-søm eller hvordan du enn måtte ønske å feste det. Vliselinet vil bli borte i vask. Jeg ville ha en litt morsom og enkel look på begge skjortene og det ble understreket med den enkle sømmen.


Tada ! Glad "pyntet" gutt..


.. (alltid) i full fart !


Litt mer classic-farge - men fremdeles morsom på denne goklumpen av en gutt som er full av morsome fantestreker.


Gå og kos deg med symaskinen - vær kreativ og la fantasien flyte.

3 kommentarer:

byJanne sa...

Utrulig stilig med de slipsene. Skal huske på det når lillegutt blir litt større :-) Kjekke dekoreringstips du kommer med :-)

Anonym sa...

Kjempestilig!!!! :D
Og det ser jo overkommelig ut, selv førr ei symskinklumse.

Tanja

Elise sa...

Hehe, takk !

Ja, her er det bare å slå seg løs. Trenger ikke å være mer avansert enn dette for at det skal bli bra :)

by mlekoshi