Tepper til Nepal

søndag 20. februar 2011

Huff, enda en slitsom dag *Elise på repeat*. Er mottakelig for alle forslag for å gjøre dagene bedre og kanskje øke energi-nivået heeelt opp til 10 % ytelse, hehe. Noe som ofte gir meg litt energi er faktisk strikking. Jeg sitter i ro, men gjør samtidig noe kreativt. Og hvorfor ikke strikke til et bra formål ?Jeg har strikket to lapper på 15x15 cm i dag - og det med en GOD følelse (Og fargene er litt mer glade enn dem ser ut som på bildet). Jeg strikker lapper til lappetepper som skal til Nepal. Du kan lese om nepallappeprosjektet her. Sakser litt om det fantastiske prosjektet fra bloggen:

"Kristin og Erik Bøhler arbeider på Okhaldunga sykehus i Nepal. Nepal er et land med høye fjell og kalde vintre og sykehuset de jobber ved ligger høyt oppe i fjellene. De gjør et fantastisk arbeid ved sykehuset. Erik som lege og Kristin med alt mulig. Vi støtter sykehuset med å sende ulltepper til dem. Det begynte med at Kristin spurte oss i barneforeningen om ungene kunne strikke hver sin lapp så vi kunne sende et lappeteppe til Nepal. Vi sendte et teppe fra barneforeningen og deretter ballet det på seg. Det har nå blitt sendt over hundre tepper til Sykehuset, men så lenge behovet er der trenger de kontinuerlig varme ulltepper. Inneliggende pasienter som trenger varme eller har vanskeligheter med å få på seg klær pga skade får teppe, og når babyer blir født på sykehuset og mødrene ikke har klær til barnet sitt så får de et lappeteppe som er strikket i Norge. Det har etterhvert kommet mange lapper innom min mor som styrer med prosjektet. Lappene har blitt sydd sammen til tepper og deretter sendt avgårde til Nepal."

Så hvis noen av dere er glade i å strikke og har fargerike ullgarnrester som ligger og samler støv så kan du nå bidra til noe veldig bra. Ta en titt innom prosjektet, eller spre informasjon om det på facebook, i blogger og på forum. Det kan bidra til å varme mange små barn.
1 kommentar:

banglamarie sa...

Koselig å lese :)
Kjekt du er med å strikke og reklamerer for prosjektet.
Det gleder og varmer!

by mlekoshi