Trenings-skriblerier

lørdag 18. juni 2011

Ja, da har vi endelig internett tilbake igjen - det tok sin tid. Men det har på flere måter vært greit, for da har vi egentlig fått lagt oss litt tidligere, og jeg har kommet skikkelig i gang med treningen. Startet med spriningen på tredemøllen for snart tre uker siden, men da litt sporadisk. Denne uken kom jeg skikkelig i gang. Nå løper jeg nesten hver dag, og har et styrkeprogram jeg holder meg til - og jeg har allerede merket bedring. Har ikke nøyaktige mål osv. siden jeg ikke fikk målt skikkelig (skal ordne det i dag). Vi snakker 1-1,5 kg nedgang og flere cm. Og etter tre tunge uker følte jeg i går at jeg endelig kom over "kneika". Tidligere har det bare tatt meg litt over en uke, men denne gangen var det skikkelig seigt. Uansett: tenkte jeg skulle skrive litt om det her, for jeg regner med at det er flere som er på samme stadium, eller på vurdere/planlegge å komme seg i gang med treningen.


Jeg kan ikke løpe så masse ute på grunn av kneet mitt, men for noen uker siden fikk jeg egen tredemølle inn her. Love it ! Nå løper jeg mellom 3,5 -6 km nesten hver dag. Målet er å legge inn noen lengre økter også når kroppen er klar. Dette går fint ann å løpe på både mølle og ute i skogen. Det er faktisk bare å hive seg ut i det ! Ja, jeg vet det høres klisje ut, men det nytter ikke å sitte å tenkte for mye over det. Ta på skoene, og kom deg ut !

For meg er god treningsmusikk helt avgjørende for hvordan økten blir. Og det gjelder særlig når det kommer til løping. Jeg bruker Nike+ til Iphone og får da fine data over treningsøkten, men også en tilpasset spilleliste med powersong mm. Men lag deg en god spilleliste før du starter. En powersong er en låt du setter på når du kjenner at du trenger et ekstra boost. Har tidligere skrevet om at jeg nærmest har en små-schizofren musikk-stil - men når det kommer til løpetrening så hører jeg nærmest bare på type musikk - og her er det ikke låten som er avgjørende, men beaten i den. Alle sangene jeg har listet opp under her passer meg bra når det kommer til tempo, motivasjon og variasjon i beat. Men hvilken musikk som passer til andre varierer, så velg noe som passer deg. Jeg blir fort lei av treningsmusikk og legger til/endrer listen hver 1.-2. uke med et par sanger.

1. Desabafo - Deixa Eu Dizer
2. Raise the gain - basic element
3. Lookie Lookie - Stella Mwangi
4. Danza Kudro (feat. Lucenzo)
5. Where them girlz at -  feat. Flo Rida, Nicki Minaj, David Guetta
6. Miami 2 ibiza - Tinie Tempah
7. Alive - da buzz
8. Sweat - Snoop Dogg feat. David Guetta
9. Memories - David Guetta
10. Party rock Anthem - LMFAO
11. Carry out - Justin Timbaland feat. Timberlake
12. Tonight - Enrique Iglesias
13. Alors on danse - Stromae
14. Shut it down - Akon feat. Pitpull
15. Hotel room service - Pitpull
16. Number 1 - Tinchy Stryder
17. Till I Collapse - Eminem

Ja, slik er listen min at the moment. Noen som har flere tips til treningsmusikk ?


Ingen kommentarer:

by mlekoshi