Carving a pumpin !

lørdag 29. oktober 2011

Nå er det straks halloween dere ! Og i den anledning har jeg vært på gresskar-jakt i sånn ca. 1,5 timer i dag. Er det mulig ? Hele Tromsø er utsolgt, og det for flere dager siden. Fant et som ikke var helt friskt, men det fikk bare gå. Kan jo ikke feire halloween uten gresskar vell. Hører med til historien at vi fant et fint gresskar i går, men Frank mente (hvorfor glemmer vi oss av og hører på mannfolkene av og til ?!) at vi kunne finne et bedre og billigere, og etter litt disuktering gikk vi fra det fine gresskaret. Jeg, og iallefall HAN, angret i dag. But to the point: Vi har et gresskar i hus ! Og nå har jeg brukt en god time på å carve det. Neste år SKAL jeg kjøpe et svæææært gresskar og bestille meg en skikkelig carving-sett fra ebay. Anyways, the process:

1. Kjøp, lån eller tryll frem et gresskar i ønsket størrelse. Er ikke ekspert på gresskar, men det skal vell være verken for hardt eller mykt (?).


2. Skjær av toppen av gresskaret og ta vare på det. Nå skal du tømme ut innholdet. Det er lettest om du bruker en spiseskje for å grave ut gusjen. Det er godt å lage gresskar-suppe og gresskar-pai. Jeg har smakt begge deler, og syns det var rimelig spennende, selv om det ikke var den helt store kulinariske opplevelsen.  Det er også mulig å riste gresskar-frøene.3. Etter at du har fjernet innholdet så bruker du en ikke-vannfast tusj og frihånd-tegner på gresskaret. Det er også mulig å laste ned templates fra internett eller la deg inspirere på bilde-google. Etter du har tegnet ferdig mønsteret så starter du å skjære med en spiss kniv. Vær forsiktig ! Jeg brukte også en pinne og en smørkniv for å stikke, dytte og skjære ut der det var litt trangt.


4. Vola ! nå er det bare å putte inn noen t-lys og legge lokket på igjen....


Slå av lyset og nyt ! gleder meg til ungene får se denne i morgen... og gleder meg enda mer til jeg skal lage en skikkelig kult og STORT gresskar til neste år !by mlekoshi