Deilig grovbrød

tirsdag 11. oktober 2011


1. På kvelden før så blander du sammen 150 g rug helkorn, 370 g sammalt hvete grov, 500 g sammalt hvete fin og 1100 gram varmt vann. Dette skal stå over natten.

2. På bakedagen blander du inn resten av råvarende sammen til en smidig deig: 100 g vann, 1 pk tørrgjær, 50 g sirup, 17 g salt, 17 g smør/olje og 380 g hvetemel.

- Deigen vil være litt klissete etter at alt er blandet sammen. Den skal eltes i ca. 5 minutter før den hviler 60 minutter. Fyll brødene i to brødformer som er smurte og la dem heve i 40 minutter før dem steker i 50-60 minutter på 225/200 grader.


Dette har jeg koset meg med - og til og med Hilde godkjenner dette brødet. Og det selv om det er korn i brødet *kryss i taket*. Ellers så har det vært en hektisk dag på jobb og hjemme. Hilde har vært på trening, og jeg har vært på krisehandling til August. Han har sovet veldig dårlig i natt etter at eksemen har blusset opp igjen, og da han sto opp i morgest var det med en liten kropp full av kløende eksem. Jeg har derfor vært på undertøyshopping da undertøyet han har tydeligvis er med på å trigge allergien. Stakkars liten, dere skulle sett han. Jeg jobber altså med å finne alternative løsninger som kan gjøre hverdagen hans litt bedre, og skal selvsagt fortelle når vi har funnet noen løsninger. Vi skal til legen om en uke for å legge et behandlingsopplegg/smøreregime og sjekket om ørebetennelsen har skadet ørene hans. Stakkars lille venn !

Ingen kommentarer:

by mlekoshi