Kong vinter.

søndag 9. oktober 2011

I går kom det snø for første gang i vinter, og i dag kom det enda mer. Denne snøen vil forsvinne og så vil vi ikke se mer til snø før om en god stund, men likvell er det en en kald forsmak på vinteren som vi egentlig ikke savner her i snøhullet Tromsø.


Glemt var all hodebry snøen sto for i fjor, og da enten i form av enorme snømengder som må fjernes hver dag, kaos i trafikken og det at vi må kle på ungene et tonn mer klær. Høsten er på en måte greit for da er det koselig å sitte inne å se ut på regnet og løvet, men snøen... Liker det ikke !


Med snøen og minusgrader kom også dekkskiftet, og i år var August en veldig aktiv hjelper med hoveoppgave å ta vare på alle mutrene. Han var selvsagt storfornøyd ! Ellers har vell egentlig helgen gått med til halsvondt, avslapping, leking med ungene, matlaging, besøk og en liten handletur på nye K1 kjøpesenter og jekta handlesenter. Og vet dere hva ?!


Ikke bare er julemarsipanen kommet i dagligvarebutikkene, nå er jammen meg jula kommet i butikkene ellers også. Gi meg styrke,  har fremdeles ingen julegaver i boks. Ellers så måtte vi innom skobutikken og kjøpe August termosko fra viking siden temperaturen har falt til kuldegrader. Hilde passer heldigvis dem vi kjøpte i tidlig vår. Det var en sær opplevelse. Ungene er ikke så mye med ute på butikkene lengre. For det første så månedshandler vi, og for det andre har ikke økonomien tillat de store utskeielsene det det siste året. Så de er altså urutinerte butikkunger, noe vi fikk erfare i går da begge ungene skulle prøve sko på begge to. Til og med Hilde som snart er 7 år gammel, transformerte til en liten bråkete apekatt. Det var litt slitsomt og frustrerende. Jeg ble irritert og Frank ble stresset. En herlig opplevelse altså. Her må det vist butikk-trening til.. Ja, la oss ha muligheten til å shoppe masse fremover ! *drømme*.


Så toppet vi hele turen med en tur innom Toy`s r us hvor Hilde viste oss ALT hun ønsket seg, og August hadde noen konkrete ønsker han og.


I kveld skal vi lage bursdagsinvitasjoner som hun skal dele ut til jentene i klassen. Blir en litt mindre burdag i år sammenlignet med tidligere. De er bare 7 jenter i klassen, men det blir likevell koselig ! Vi har tidligere vært opp til 20 stykker, og det har også sin skjarm. Men her planlegges det likevell stort. 

1 kommentar:

Liv-Inger sa...

Ah, ja her er det bare å innse at vinteren er i anmarsj. Vi fikk ut fingeren og satte bort utemøblene i dag. Greit å få det gjort før det ligger en halvmeter snø på dem, slik vi pleier. ;-)

Kos deg med mekking av invitasjoner. Bursdag er stas! :-)

by mlekoshi