A gingerbread dough and a blank sheet.

mandag 5. desember 2011


Jeg har brukt sen-ettermiddagen og kvelden på to ting:

1. Lete etter et hvit juletre
2. laget pepperkakedeig x 3
....

Hilde har ønsket seg et nydelig mellomstort juletre som hun fant på plantasjen for en uke siden og i dag skulle jeg ordne det til henne... men da jeg kom på plantasjen var de utsolgt og skulle ikke få inn flere. Hilde som gledet seg sånn ! Jeg dro derfor innom alle butikker innen rimelig omkrets uten å finne noe.. Så hvis noen har noen tips om hvor jeg får tak i et mellomstort hvit juletre så blir jeg (og Hilde) glad.

Og så har jeg satt pepperkakedeigen som vi skal bruke til det nye svære pepperkakehuset som skal lages når vi får tid. Og det er veldig god oppskrift. Vet at det er flere der ute som snart skal gå i gang med pepperkakebaking, så da er det bare å sette deigen som skal stå over natten allerede nå. Her er en supergod oppskrift:

150 g smør
1 1/2 dl sirup
3 dl sukker
1 1/2 dl fløte
2 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
1 1/2 ts malt nelli
1/2 ts malt sort pepper
2 1/2 ts natron
ca 8 dl hvetemel

Smelt smøret og tilsett sirupen i kasserollen. Hell over på en større bolle og la det avkjøle til det er lunket. Tilsett så fløte, sukker og krydder og bland godt ! Tilsett så litt av hvetemelet blandet med natron, og arbeid så resten av melet inn.
 
(deigen på bildet er dobbel oppskrift)

Deigen skal være litt løs. Pakk deigen inn i plast og la den stå over natten i kjøleskapet. Når den skal brukes så knas den godt på en melet benk. Stekes på 180 grader i 10-12 minutter.


Vi har også klippet ut de nye malene for pepperkakehuset, og det blir stort i år - lurer på om vi får plass på sjenken ? Jaja.. det blir iallefall nok å pynte.....


Og det kan gå blodig for seg når familien her går i gang med prosjekter ...som å stikket ut maler med kniv. Burde vite bedre enn å gi Frank en kniv som skal brukes til noe annet enn matlagning...

- A blank sheet ready to be used -

Nå står bare gulvet å herdes. Når vi flytter inn har det herdet i nærmere 60 timer så det må vell være greit.Så i morgen starter morroa igjen - vi starter med innflytting på rommet, men det gjenstår enda en god del å gjøre der selv om vi flytter inn. Nuvæll.


3 kommentarer:

elna sa...

Ett tips er å bruke gipspulver. Bland ut og ta på en passe stor grein, kvist, lite tre, ettersom hva som passer. La d tørke. Blir veldig stilig. Ser ut som en nedsnødd tre. Eller så tar du den kjappe m hvit spraymaling! Funker alltid. Er vel flere som selger billige småtre. Skeidar, nille osv.

Og den deigen, er den god på smak, eller god å bygge med? Er jo noen som bruker egen deig på hus som er tørrere. For jeg leter etter en som er ekstra god på smak:)

Siw sa...

Kjempefint soverom, og KULT gulv! Har også en drøm om å male den "nydelige" laminaten på soverommet. Men har så mange andre prosjekter som står i kø. Furutrappa f.eks... Etter jul, etter jul...

Elise sa...

Heia ! :)
Denne deigen er veldig god på smak og ikke tørr - er derfor spent på hvordan den er å bygge hus med. Siden vi bygger ekstra stort hus så må vi lage litt tykkere vegger tenker jeg :)
Ja, det treet vi så på var vell 140 cm høyt og ikke så brett, men jeg tror jeg skal gå får ideen din om gipspulver og en svær grein - takk for god ide ! Har vært overalt og lett etter hvit juletre, men finner ingenting :(

Siw: takk takk ! Vi får se hvor holdbart det er da .... :P

by mlekoshi