Bryllupskake og malekosten

lørdag 16. juni 2012

I går og i dag har jeg surret litt rundt med en bryllupskake som jeg har baket til ei på jobben. Det er ikke ofte jeg gjør dette, men det er alltid litt koselig med en utfordring. Angrer imidlertid hver gang jeg gjør dette når jeg stresser på slutten for å få den ferdig. Dette er ikke hovedkaken, men en ekstrakake til bryllupet.


Kaken ble grei den, men jeg er jo aldri fornøyd når jeg lager noe, uansett hva det er. Jeg laget en veldig god konfektkake med seks lag og trakk kaken i MMF. 


Kaken dekorerte jeg med hjemmelagde sommerfugler og spiselige perler i ulike størrelser. 


Jeg skal legge ut oppskriften og fremgangsmåten i morgen. Oppskriften på MMF (Marshmellows fondant) her som følger:

200 g marshmellows 
2 ss flott matfett
2 ss vann
400 - 500 g melis.

1. Smelt marshmellows og fettet i mikrobølgovnen. Følg med på at det blåser seg opp, ta det ut og rør før du setter det inn igjen. Skal være flytende.
2. Ha vann i før du tilsetter melis litt og litt.
3. Når den begynner å bli fast nok knar du den sammen, elt den på bordet til den blir fin og jobbe med.


Jeg lagde trippel oppskrift siden denne kaken er på hele 35 cm i diameter - altså mer enn 10 cm mer enn vanlig. Og kaken er skikkelig robust men en vekt på mer enn10 kg (!). Kaken skal rekke til mellom 50-65 kakestykker hvis dem skjæres riktig.

Ellers så har vi begynt på malingen av huset. Det er SÅ kjedelig å male hus, men absolutt nødvendig. Til middag koset jeg og Siri oss med ferske reker. Vi holdt på å spise oss ihjel. Så toppet vi det hele med å spise nesten en hel liten vannmelon. Er enda mett.


God lørdagskveld til dere alle !


by mlekoshi