How to: Sjørøverbursdag

søndag 12. august 2012

I dag da jeg våknet må kroppen ha vært overbevist om at vi hadde vært på en fantastiske over-the-top fest, konsumert uhorvelige mengder med sprudlevann, og danset til langt på natt. For føttene og hodet verket, halsen var tørr og formen rar. Merkelig ! Men det tar tydeligvis på å arrangere bursdager. Så nå sitter jeg her å konsumerer rester av gullfisk-potetgull og drikker vann. Det må være lov ! 


Tenkte jeg skulle komme med litt småtips om hvor du kan finne litt diverse utstyr som vi brukte i bursdagen. Det kan jo være interessant for noen, siden det er mange små sabeltann`er der ute. Denne bursdagen er nok tilpasset en 3-åring, og hadde han vært 1-2 år større hadde vi nok gjort noe enda mer over-the-top med enda større candy-bord og enda mer tema. Men når de er så små så er det ikke SÅ opptatt av detaljene. Vi får ta det igjen i oktober. Ungene fikk iallefall hver sin sabeltann-krok, ørering og øyelapp. Du ser dem på bildet hvis du ser ekstra nøye.Papptallerken: fra en vanlig butikk i Sverige.
Gullkjeder, servietter, mynter, krok/øyelapp/ørering, stort flagg, klistermerker og fiskegarn - ebay
Flaske - eplemost med selvlaget merkelapp
Skjelett, hodeskaller, edderkopper - nille
Popcornbokser - selvlaget med klistermerker fra ebay
Fat til candy-bordet og krukker- en vanlig dagligvarebutikk og på Rema
Brune papirposer - Staples


De skumle sjørøverflaskene jeg brukte er egentlig uskyldig eplemost.


Vi la flaskene i vann i en liten stund slik at merkelappene var enkle å fjerne. Etter at de hadde tørket så satte vi på egne merkelapper som jeg laget selv. Trykk på bildet under så finner du en pdf-fil med merkelappene, slik at  du kan skrive ut merkelapper til dine sjørøverflasker med skumelt brygg. 
Vi laget også små søte popcorn-bokser til ungene. Det er dekorativt og siden ungene er så små vil vi ikke fylle et candy-bord med masse godteri, selv om dette er et lite candy-bord. Du kan lese mer om Candy-bord (aka Candy buffet) i dette innlegget jeg skrev for foreldremanualen.


Boksene laget jeg og Hilde selv, og vi brukte en template/mal som du for eksempel finner her.


Vi skrev ut malen, og klippet opp eskene vi skulle lage. Eskene kan du dekorere hvordan du vil, og vi brukte et sjørøverklistermerke på disse. Hvis du ikke vil lage bokser selv finner det mange forskjellige du kan kjøpe. Du kan også bruke pappkopper eller lignende som du dekorerer selv. 


2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh supert! No gleda eg meg te å lag sjørøverfæst i Mars ♥

~Natalie~

24 sa...

wow for et flott bord :) takk for mange gode tips og ideer!

henriette

kjekk blogg du hadde også, kommer gjerne innom igjen!

by mlekoshi