Sjørøverkake

lørdag 18. august 2012


Tenkte jeg skulle lage et innlegg med tre tutorialer på en gang:

1. Hvordan lage DENNE sjørøverkaken
2. Hvordan lage marmorert fondant
3. Hvordan lage stablekakeDet første du må gjøre er selvsagt å bake to kaker av ulik størrelser. Så kan du fylle dem og med det fyllet du måtte ønsker, og trekket kaken i f.eks. ganache. 


På denne kaken brukt jeg MMF. Du finner oppskriften her (jeg triplet oppskriften). Så delte jeg massen i to før jeg farget halvparten med brun farge fra Wilton. 


Først lager jeg to "pølser" av massen og "knyter dem sammen" før jeg snart massen lett.


Nå deler jeg opp massen slik at jeg har nok MMF til begge kakene. 


Den miste kaken skal stables på toppen av den største. Den minste kaken må derfor stå på et tynt pappbrett, for eksempel slike. Den største og nederste kaken kan stå på et brett, kakefat eller en drum. Nå skal du bare trekke begge kakene med MMF-trekket. Bruk melis når du kjevler dette ut. 


Nå skal du bare trekke begge kakene med MMF-trekket. Bruk melis når du kjevler dette ut. Glatt ut trekket på kaken med en smoother


Etter at du har gjort det samme med begge kakene så skal du lage støtte for den øverste kaken. Jeg bruke tre-dowls fra Wilton. Det finnes uliek typer. Jeg spisset tre pinner slik at du skulle bli enkelt å presse dem ned i kaken. Jeg brukte så kakeformen til den minste kaken for å måle opp hvor jeg skulle putte pinnene ned i kaken. 


Så presser jeg den første pinnen ned i kaken, og markerer hvor pinnen skal klippes. 


Gjør det samme med alle tre pinnen før du klipper dem. Nå kan du ha litt frosting el. mellom kakene før du setter den minste kaken på toppen av den største. 


For å lage kaken om til et skattekart så brukte jeg mattusjerfor å tegne på kaken. Så er det bare og pynte i vei, og vips så har du en tøff sjørøvekake !2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg satte og vurderte hvordan du hadde fått til dette, å jammen tenkte jeg rett :)
Utrolig kreativt og flott!!

~Natalie~

Elise sa...

Ja, ser er egentlig ganske enkelt :) takk !

by mlekoshi