Mondaine on my wall

torsdag 3. juli 2014



For mange måneder siden fikk jeg se bilde av den kuleste veggklokken som bare ropte navnet mitt - og da i en liten utgave. Dette var før vi begynte å planlegge det nye kjøkkenet vårt. Når vi så fant ut at vi skulle skifte kjøkken så sto denne høyt på ønskelisten sammen med vasken og blandebatteriet. Når du står inne på kjøkkenet så er noe av det første du oppdager denne ganske store og råkule klokken på den sorte delen av veggen vår. Jeg er så glad at vi bestemte oss for å male veggen sort, og når vi gjorde det så var det fordi at vi viste at denne klokken ville passer perfekt der. Så her kommer noen bildeglimt og detaljer om den nye klokken på kjøkkenet. Det blir bare detaljerbilder fra kjøkkenet, da vi dessverre enda venter på deler av kjøkkenet fra Elkjøp. Men med engang alt er på plass, og vi har fått listet ferdig, så gleder jeg meg masse til å vise dere helheten. 



Klokken ble designet av Hans Hilfiker i 1944, og de lanserte også armbåndsur først i 1986. Sekundviseren er et miniatyr av stasjonsbetjentens hånholdte avgangssignal. Denne fantastiske klokken er kåret til et av de mest klassiske klokkedesign gjennom tidene. Jeg elsker å ha investert i litt historie på kjøkkenet midt i alt det moderne - nå står et armbåndsur på ønskelisten. 


Fun fact: I 2012 kjøpte Apple rettighetene til å benytte klokkedesignet til operativsystemet deres i iOS6, og de betalte fantastiske 116 millioner kroner. I Norge finner du den blant annet på Nasjonalgalleriet og hos Nobels Fredssenter. Klokken finner du her på nett.



Sånn bortsett fra at den himla fin og stilren og se på, så er en del av det som er så fasinerende med den er hvordan viserne går rundt. Klokken har en jevn gange på sekundviseren og den er lydløs. Jeg kan sitte å se på den i flere minutter nærmest paralysert, helt til noe snakker til meg.. Kremt. Den kommer i flere størrelser, men dette er den største på 40 cm i diameter. Som dere skjønner så har vi mulighet til å gå for store lamper, klokker osv. på kjøkkenet siden vi har så høy takhøyde. Men siden det er så vanskelig å beskrive hva jeg mener, så legger jeg ut et lite video-klipp her:



Ingen kommentarer:

by mlekoshi