Tips for å spare litt på ferien

torsdag 26. juni 2014

Etter å ha hatt det ganske så hektisk i flere uker, så har Hilde nå tatt sommerferie fra både skole og fotball og vi andre har under to uker igjen til vi drar på ferie. I år blir det roadtrip i Norge, Sverige og Danmark med diverse fornøyelsesparker og aktiviteter på programmet.

Som flere av dere ganske sikkert har fått med dere så har det vært en del skrevet i media om at det er mange barn som ikke får reist på dyre ferier til utlandet og at det var mye skam rundt dette. Jeg tenker at  det har mye med hvilke forventninger som sås blandt barna og hvordan foreldrene håndtere dette. Uansett så er vi alltid sparsommelig på ferie, og tenkte jeg skulle dele en del tips med dere som ønsker å bruke litt mindre penger når du skal på ferie eller kanskje får dratt på ferie hvis du tenker litt lurt.

1. Planlegg

Når du planlegger ferier tidlig og har en god plan så blir det veldig ofte billigere enn å ta det i siste liten. For det første så er utvalget tidlig mye større en sent - hoteller, leiligheter, tidspunkt for reise mv.  Og mange flyreiser er selvsagt en del billigere når flyselskapene har tilbud, så her lønner det seg å begynne tidlig. Undersøk videre alternativer i forhold til overnattinger, flyselskap og annen transport.

Vær smart ! Ja, kanskje du sparer en hundrelapp på å booke et hotell utenfor byen, men husk at du kanskje må betaler mer i transportutgifter. En annen ting som er veldig greit å sjekke ut er hva som inngår i prisen. Inngår frokost ? Inngår inngang til fornøyelsespark eller får du billigere inngang ? Kanskje lunsj også inngår hvis du bor på et parkhotell. Alt dette er lurt å tenke på når du booker.
Abonner på nyhetsmail fra flyselskap slik at du kan plukke opp tilbud tidlig og book den planlagte ferien. Hvis du bestiller inngangsbilletter til fornøyelsesparker på nett så sparer du ofte litt penger der også.

2. Kombinert ferie

Alle som har vært på ferie i fornøyelsesparker eller byferie med barn vet at det kan være dyyyyrt. Vi har de siste tre årene gjennomført kombinertferier. Og med kombinertferier så mener jeg at deler av ferien camper vi, bor på billigere hotell og besøker familiene våre. Da har vi mulighet til å bruke litt mer penger på en fornøyelsespark og et dyrere hotell sammen med parken eller lignende. I fjor campet vi deler av ferien i telt og koset oss på et herlig hotell i Kristiansand mens vi var i Dyreparken. Vi booker en del av hotellene våre på coop hotellkupp, og gjør et generelt prissøk på tvers av kjedene - finner ofte gode firestjernes hoteller med døgnpris på 800 kroner for oss fire inkludert frokost.Dere som har lest en stund her inne har nok fått med dere at vi driver med luksuscamping i store Outwell-telt. Det er bare noen uker siden det stod om oss på mammanett og i dagbladet.  Poenget: Hvis du kombinerer teltferie (i hvilket som helst telt - stort som et hus eller lite) eller billig hotell så sparer du på deler av ferien. 

3. Mat
Alle som har vært på familieferie - roadtrip eller bare i fornøyelsesparker med barn vet at det er svindyrt å spise. Hvis du skal være på tur i et par uker kan det utgjøre halve feriebudsjettet. Så i fjor spiste vi litt smart. Dere skjønner at mine unger spiser mer enn meg og Frank - og de blir sultne bare de ser en en spiseplass. Kanskje ikke så rart siden de er mer aktive enn en idrettsutøver. Tilbake til poenget: Pengene flyver. Vi bestiller alltid hotelle med frokost, og vi spør om vi får smøre lunsjpakker fra frokosten. Av og til må du betale en liten sum for å smøre lunsj, men ofte får du gjøre det gratis. Jeg skrev litt om det etter ferien i fjor, og derfor kopierer jeg bare inn nedenfor:
"Vi spurte i resepsjonen når vi kom om de hadde en ordning hvor en kunne lage seg lunsj ved frokosten.  Mange hotell har slik at du betaler litt for å smøre matpakke, men vi fikk beskjed om å smøre så mye vi ville. OG det gjorde vi - slik at vi slapp bruke en formue på flere måltider hver dag i Dyreparken. Vi brukte heller penger på middag, is, slush og drikke. Så: ferietips fra oss! Vi kjøpte fire lunsjbokser fra easylunchboxes.com sammen med en kjøleveske som har plass til to bokser. Det vi gjorde hver morgen var å ha pålegg i to bukser, kjeks og småkaker i en annen boks og frukt i en fjerde boks. Så hadde vi brød og rundstykker i en pose. Ved siden av hotellet var det en litt spesiell bensinstasjon hvor de solgte fryseelementer til en billig penge, så hver morgen gikk vi innom der og kjøpte et kjøleelement som vi la ned i kjølevesken. Vi fylte to store liters-sportsflasker med is fra isautomaten og fylte dem helt full med kaldt vann. De kalde vannflaskene gjorde at frukten holdt seg kald utenfor kjølevesken, og vi hadde vann vi kunne drikke iløpet av dagen. Det var varmt !"

Så vi tenker at vi smører litt matpakker og koser oss i parker el. og så bruker vi heller penger på en god middag ute. Det fungerer fint for oss, og vi sparer selvsagt litt på det også. Da får vi muligheten til å "drøye" ferien litt og dra i flere fornøyelsesparker og koser oss. I år har vi planlagt å spise lunsj i flere parker i København, i Stockholm og i flere fornøyelsesparker. 

Vell - det var iallefall mine tips for å få en litt billigere ferie. 

Ingen kommentarer:

by mlekoshi