2014

lørdag 3. januar 2015

Velkommen 2015 ! Foreløpig ikke en god start med sykdom -  men det går oppover iallefall. Skulle egentlig vært tilbake på jobb i dag, men der måtte jeg melde pass altså. Kjedelig da det hadde vært fint å  komme seg litt ut. Forsøkte å gå en runde rundt i nabolaget, men glattis gjorde det en kort affære. Tenkte jeg skulle lage et lite sammendrag av det jeg har delt på nettsiden det siste året. Og tenkte samtidig bare å nevne noe helt kort. Fikk tidligere et par kommentarer om å fremstille livet som et glansbilde på nettsiden. Da er det på sin plass å nevne at vi gjør valg i livet og er alle ulike. Jeg deler en liten brøkdel av mitt og familien sitt liv her inne. Det er med andre ord ikke i nærheten av alt vi gjør, føler, mener eller hvordan vi har det hele tiden. Jeg kommer heller aldri til å dele alt, noe som ikke ville være riktig. 2014 var et merkelig år hos oss. Både positivt og negativt. Et tøft år på enkelte områder for flere rundt oss og for oss. Jeg var delvis sykemeldt halve året og har skjønt at jeg ikke kan jobbe meg helt tom eller ta ansvar for alt for alle. Jeg VET at må finne meg selv litt igjen - de gode stundene og interessene som vekker engasjement. Vi er sammen en aktiv familie. Vi er begge jurister - Frank i ny jobb med mye arbeid, reise og mye ansvar,  og jeg i min jobb. Frank er lagleder og på alle fotballtreningene til Hilde. Jeg er fotballtrener for August. Begge ungene driver med ski der vi også er med. Så vi har med andre ord hendene fulle, og jobber hardt for at vi alle skal ha det bra. Jeg ler litt når jeg får dømmende eller negativ oppmerksom her inne fra folk som ikke kjenner til en brøkdel av fakta eller oss. Men det er vell å vente når en har en nettside. Men likefullt er det på sin plass å ta det opp her og nevne dette for dere. Så er det gjort. Jeg har bare plukket noen hendelser fra hver måned fra året som gikk som jeg syntes det er greit å se tilbake på. 

Januar


I Januar ventet vi på skola og energien som skulle komme tilbake. Vi pusset opp og delte bilder av kontoret/gjesterommet vårt som er et lite og egentlig ganske uanvendelig rom. Resultatet ble ganske greit. 

Februar


I februar fant jeg bakegleden igjen. Jeg baket og lekte med eltefri bakst. 


Og i morsdagsgave fikk jeg (på bildet med skikkelig hovne allergi-øyne..) bakekurs hos steike godt bakeriet her i Tromsø. En hel dag med baking av de deiligste bakverk. 
Jeg fylte fryseren for flere måneder fremover - og lærte meg masse nytt. Anbefales virkelig. 


Hilde gikk flere skirenn her i Tromsø - og selv om hun var ganske nervøs gikk det veldig fint. 


Mars


I mars hjelp vi til å arrangere vårt Gudbarn sin dåp. Vi baket dåpskake og hjalp til med planlegging og pynting.  Jeg tryllet frem gode brød etter bakekurset og ungene fant raskt ut at havrebrød var en favoritt. 


Solen og finværet kom tilbake og vi kunne endelig dra ut på tur i skog og mark. 


Vi startet samtidig oppussingen av soverommet vårt - vi skulle skifte ut gulv og så fikk vi penger til skyvedørsgarderobe i julegave. Fantastisk ! 


Vi hadde tidligere bare malt laminatgulvet som var så stygt - men det var nå oppskrapet og stygt. For å ikke snakke om de totalt upraktiske hvite skapene som sto der når vi kjøpte huset.  Nå skulle det endelig bli et varmt, fint og funksjonibelt soverom. 


Hilde spilte fotballturnering - og koset seg stort. 


Og mens vi pusset opp soverommet så startet vi å rive ned kjøkkenet som skulle skiftes ut. 
Men gulvet kom på plass, og det samme gjorde trådkurvene. Nå ventet vi bare på skyvedørene. 

April


I april var det mye skitreninger på hilde - og nå begynte været å komme seg skikkelig. Men på en trening var det så mye vind at de blåste ut av skisporene. Sånn er det å bo i Nord-Norge. 


Vi fikk endelig ordnet August sitt rom ferdig, og viste det frem på nettsiden. I ettertid har han fått seg skrivepullt som vi også har vist frem her inne. Vi fikk plutselig et innfall og malte en vegg i stuen i fargen Jade - til Frank sin store glede. 


Hilde falt på isen og skadet armen sin. Det var heldigvis ingen brudd i småbenene, men likefullt vondt. 


Rett før påsken begynte vi for alvor på kjøkkenrenoveringen. Nå var der rimelig unntaktstilstand her hjemme. 
Men vi feiret påske med litt kaos rundt oss vi - og det gikk fint det og. 


Vi malte til og med en del av en vegg i dempet sort - en farge som virkelig vokste på meg i ettertid. Kjøkkenet ble nesten ferdig, og det er enda ikke 100 % ferdig. Nå kommer det ny vifte opp snart, og en del smådetaljer skal også på plass før vi deler bilder av alt. 

MaiVi fikk på plass drømmevasken - og kunne bruke kjøkkene skikkelig igjen. 


Vi feiret 17. mai - alltid like koselig.


Vi havnet som toppsak på dagbladet - og det er jo morsomt. 


Soverommet vårt ble ferdig med skyvedører og det hele. 


Drømmeklokken kom opp på kjøkkenet på den sorte veggen. 


En av veggene ble malt i samme Jade-farge som den ene veggen i stuen og jeg fikk en av drømmelampene over kjøkkenbordet. Et kjøkkenbord som jeg etter dette har renovert. 

Juni


I juni sluttet Frank i jobbe og i avskjedsgave fikk han penger som vi puttet i et skikkelig telt som vi allerede har brukt noen ganger. Her kan vi skape familieminner. Vi pusset ned den brune plattingen, og behandlet den i en fin gråfarge. 


Frank bygde levegg - og skal til sommeren bygge en benk som også støtter den opp. 


Vi dro på fotballturnering på innlandet - og opplevde 2 plussgrader på natten og regn.. Brrrrr. 

Juli


Vi dro så på bilferie. Først til Bodø der vi koset oss på hytta en god stund og fikk fantastisk vær. 


Vi kjørte til Stockholm og koset oss i noen dager..
Dro innom Harry Potter Exebition i Norrköping på vei til Danmark. Faaantastisk. I københavn dro vi innom Tivoli i København - veldig koselig. 


Vi fikk også handlet litt på Strøget.Og vi surret oss innom flere ulike museum - noe ungene våre (og vi) elsker. Vi er kanskje litt sære… Vi var også noen dager i Billund hvor vi bodde på Lalandia og besøkte legoland. 
Det var helt fantastisk der - så dit må vi sikkert en gang til.


Vi rakk også en tur innom legevakten midt på natten etter at August slo hodet i nattbordet og måtte lime såret. Vi rakk også innom Givskud Zoo hvor vi kjørte inn blandt dyrene (og løvene !) og fikk gå inn til apene. Veldig trivelig. 


Frank snublet i en rot på stranden i Danmark og vi havnet på legevakten på Karolinska sykehus i Stockholm på veien hjem. Etter han hadde fått en sprøyte i rompa og nok medisiner til en hest så fortsatte ferden videre til Byske noe som er en ganske lang kjøredistanse på en dag. 


Vi har vært i Byske hvert sommer i fire år - men denne gangen var vi bare innom i to overnattinger før vi dro videre. Frank slet med ryggen sin og vi opplevde litt dårlig vær. Så vi kjørte videre til Harstad. 

August


Vi var i Harstad i noen dager før vi vendte nesen hjem hvor Frank startet i ny jobb. 


Hjemme ventet enda mer interiørforandringer - utbytting av sofa, lamper og salg av gamle møbler. 


August fylte endelig 5 år (herregud tiden går for fort !) og feiret med familie...


Og med venner. 


September


I september startet vi med oppussing av stue og tak i stue/kjøkken/trapp. 
Hilde og vennene dro på sin første overnatting helt alene ute i skogen. Det ble dessverre nesten storm den natten, og derfor lite søvn - men det var nok en opplevelse. 


Oktober


I oktober fortsatte oppussingen av vegger og tak i andre etasje… nå var vi lei.. 


Vi fikk en større bestilling fra IKEA til Hilde sitt rom, gang og stue. 


Frank og Hilde dro på fotballhelgetur med fotball-laget og jeg pusset opp yttergangen. Både vegger og tak. Bort med cremfarger og inn med klassisk hvit. 


Hilde fylte hele 10 år i oktober. Tenk - 10 år !


Hun feiret først med familie...


.. og så hadde hun badebursdag med etterfølgende film på Elisabethsenteret her i Tromsø. Fantastisk utsikt utover hele byen. 

Og 31. oktober kom også halloween - en av årenes høydepunkt her i gården. Og i år hadde vi igjen masse unger som feiret her.. og vi hadde sikkert et par hundre på besøk på døren. 


November


I november så startet vi oppussingen av Hilde sitt rom. Desember


Og i desember.. vell. Det er vell som alle andre desember-måneder med juleforberedelser. Desember er en fin måned altså - selv om det er mye stress. 


Så Godt nyttår folkens !


Ingen kommentarer:

by mlekoshi