Vann. Mye vann.

onsdag 10. juni 2015

Som dere skjønner så har det ikke vært oppdatert så mye her siden jeg da må drive med one-hand-typing siden jeg har betennelse i venstre skulder. Men here we go !Det regner store mengder med vann ned over oss her i Tromsø. For ett par dager siden leste jeg i avisen at det skal regne hver eneste time hver dag i iallefall 10 dager til. Fin start på sommeren. Men vi forsøker iallefall å få litt sommerfølelse. Om så bare litt. Har laget noen sommerferie-innlegg som ikke er helt 100 % ferdige - men de inneholder en del ferietips som vi har erfart de siste årene. Når jeg lager sommerferie-innlegg så blir jeg alltid veldig klar for ferie med en gang.

I tillegg til det har vi nedtelling til ferie og vi har noen få faste tradisjoner som vi holder oss til. Hvert år ca. når feriepengene kommer inn så bruker jeg og hver av ungene å handle inn sommerklær og ting de trenger til ferien og gjerne spise sammen ute på kafe. Jeg og August var på handling forrige helg når Hilde spilte fotballturnering. Og jeg og Hilde har planlagt å gjøre det samme neste uke når vi en dag har tid. For det er ikke tvil om siste innspurt før sommeren er hektisk med avslutninger, fotballkamper, møter, turneringer mv. Men jeg og Hilde har allerede i dag sneket oss til å sommerhandle litt når Polarn O. Pyret startet sommersalget sitt med opp til 50 % avslag på mange varer. Vi har egentlig en fast tradisjon om å gjøre det samme hvert år - se bare fra tidligere år her og her.

Er det noe vi har brukt mye fra PoP så er det pyjamasene deres - og ungene elsker spesielt sommerpysjene derfra. Det ble derfor nye pysjer til begge to, også denne gangen. Når det er salg bestiller vi alltid en del sokker og undertøy - ganske enkelt for det er så god kvalitet på det og ungene liker dem. Ellers så har vi faktisk kjørt på med matchende knebukser (nederst til høyre) i år også. De er så slitesterke og gode, og fargen var skikkelig deilig i år. Jeansene deres har vunnet pris for blant annet å være slitesterke, så her har vi bestilt nye til Hilde som har vokst fantastiske 7 cm siden jul (!!!!). Ellers ble det en del sommerklær og litt annet praktiskt som vi alltid elsker å putte på bestillingen når vi endelig handler derfra igjen. Både mor og barn gleder seg til å hente pakke på butikken. Og en siste ting vi kjøpte i år som var både praktisk og nytt: Badekåper til begge ungene som vi skal ha med på ferie i hytten på hjul. Vi skal jo i mange parker med bademuligheter og da vil disse være veldig praktiske - og vi tenker også at de er fine å ha i forteltet og bobilen etter en dusj før leggetid. Åh, hvor mye vi gleder oss ! Dagens anbefaling. Ja, og et siste tips derfra: UV-klær. De selger fantastiske UV-klær som vi har sverget til i flere år nå. Årets UV-badekolleksjon består av 78 % gjennvunnet polyamid som kommer fra fiskenett, matter og annen tekstilspill. Vi bruker å kombinere å smøre barna og deler av tiden bruker de UV-klær om beskytter dem veldig bra. 

Når det er sagt.. herregud, det ser ut som det snør i fjellet her. Det regner kjempemasse og det er kanskje bare 4-5 grader her, så det er sikkert ikke mange grader i fjellet. Mprfff. 4 kommentarer:

camilla sa...

Hvilket fortelt har dere til bobilen?

Elise sa...

Heihei:) må bare spørre: er du på samme turnering som vi er på nå siden du vet om forteltet? Første gang vi bruker det nå nemlig :) vi har et kampa rally air pro 390 xl.

camilla sa...

Nei men vi er nye i denne bobil verden vi også og har kjøpt samme telt men ikke prøvd det enda. Derfor er det kjekt å følge din blogg :) spent på om vi får det opp må nok prøve før vi drar på ferie :)

Elise sa...

Ja, teltet har vi slått opp to ganger nå og når vi endelig skjønte hvordan det skulle fungere så ser det veldig bra ut :)

by mlekoshi