Elise sin fiskegrateng med hysefilet

fredag 4. september 2015




Det er offisielt høst. Det er skolestart og vi prøver å komme inn i rutiner igjen. Fotballkamper flere ganger i uken, fotballturneringer, plutselig lekser på begge ungene, overtidsjobbing på begge de voksne, jobbreiser, telturer, trening osv. Og det verste: Middager, frokoster, lunsj.. MAT. Vi forsøker å finne lure løsninger som er sunde og raske i hverdagen. Nå er ikke dette det raskeste, men det er mye mye bedre en fiskegratengen du får kjøpt i butikken. Frank er den som hovedsakelig lager mat her i huset, og han spiser ikke fisk. Så det er opp til meg å få fisk i oss andre. Og denne oppskriften funker hjemme hos oss. Jeg lager innimellom 6-7 fiskegratenger som jeg fryser ned og har klar til middager innimellom. Jeg tar opp fiskegratengen fra fryseren dagen før og legger den i kjøleskapet til tining slik at den er klar til steking når jeg kommer stressende inn døren hjemme med sulte unger på slep. Jeg kjøper aluminiumsformer med lokk på coop obs og de er litt større en de du kjøper ferdig-fiskegratenger i. Perfekt !  

Ingrediensene til 6-7 fiskegratenger:

1500 g hysefilet
8 dl fullkornsmakaroni
210-220 gram meierismør
20 ss hvetemel
16 dl lettmelk
3-4 ts salt
2 ts malt muskat
6-7 dl revet hvitost
12 egg

Topping:
Strøkavring
2 dl revet ost



Jeg kjøper 1,5 kg hysefilet hvor alle bein er fjernet. For å få god fisk skal du koke opp vann i en kasserolle og avkjøle vannet til ca. 75 grader før du lar fisken trekke seg ferdig i kasserollen som er tatt av varmen og med lokk på. 



Kok samtidig ferdig fullkornmakaronien. Smelt smør i en stor kasserolle og rør inn melet litt etter litt.  Du skal så spe på med melken under omrøring. Du vil nå få en klumpefri fin hvit saus. Rør inn muskat og salt før du tilsetter ett og ett av eggene under omrøring. Til sist rører du inn osten.



Pass på at den ferdige fisken er fri for skinn og ben. Bryt i biter og rør den inn i sausen sammen med makaronien. 





Fordel sausen i formene før du strør på strøkavring og avslutter med litt ost på hver av fiskegratengene. Vi lager som regel en av fiskegratengene til middag samme dag som vi lager de andre som skal fryses. La resten avkjøle før du har på lokket og setter dem i fryseren. 



Stekes nederst i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter.



Serveres sammen med potet, gulrøtter og litt smeltet smør hvis det er ønskelig. Nydelig !  Dette er jo bare en grunnoppskrift. Bytt fisken med annen fisk hvis du vil. Ungene våre er glad i hysefilet og derfor bruker vi dette. Du kan også ha andre ting som ungene liker i gratengen som f.eks. grønnsaker, purre osv. Lykke til ! 


Ingen kommentarer:

by mlekoshi