Interiør-veien

fredag 9. september 2016

For temmelig nøyaktig 2 år siden skrev jeg et innlegg med tittelen «Interiør – veien videre». I dette innlegget hadde jeg en liste med hva som måtte gjøres. Og det er jo alltid hyggelig å kunne krysse av på liste når ting er gjort. I alle fall ting som er krevende og tar lang tid. Listen var slik:

-Hilde sitt rom. Hun trenger å få et rom som passer alderen, og ikke er råååsa. Et rom hun kan stikke seg bort, og være liten og stor på en gang. Vi har flere planer som vi gleder oss til å komme i gang med.

 - Skyvedørsgarderoben i gangen til ytterklær, vinterklær mv. Da vil vi faktisk kunne fjerne vårt ekstra-kjøleskap som har stått der siden vi fikset kjøkkenet.

 - Stuen - nytt skap på veggen og ut med noen av møblene. Nye liftgardiner, et stuebord som passer til det store stofane og nytt gulvteppe som også passer til sofaen.

 - Pusse ned og male trappen som ble ødelagt igjen etter all oppussingen av kjøkkenet.»
____
Hilde sitt rom er ferdig. Hun har nå et rom som hun er både stor og liten på. Ingenting rosa der, og et rom hun kan bruke i mange år. Vi har faktisk en bøtte til med malingen dempet sort som hun ønsker å male på en til vegg på rommet sitt. Det er ikke akkurat krevende, så det skal vi få til.Vi har også fått skyvedørsgarderobe i gangen. Genialt !

Vi har fått nye skap i stuen, vi har solgt og hevet ut møbler som ikke passet inn. Vi har fått nye gardiner, vi har nå et sort gulvteppe og vi har et stuebord som passer til den store sofaen. Hurra !

Det eneste vi ikke har fått gjort på listen er å pusse ned trappen. Og bra er virkelig det ! Da hadde vi måtte gjøre det en tredje gang nå etter at vi bygget ut. Bare i helgen skrapet vi opp både trappen og veggen når vi bar opp det svære fryseskapet og kjøleskapet. Så dette har vi nødvendigvis nok ventet med. 


Men i tillegg til det som sto på listen så har vi altså renovert gjesterommet  vårt. Nå er det veldig bra ! Vi har også renovert August sitt rom så nå har han også et rom han kan vokse i. Og ikke minst: Vi har bygd på huset og fått tre nye rom og en veranda. Ikke verst på to år ?
Men så er det så vidt jeg tørr og spørre… Hva er veien videre ? Er vi ferdige og fornøyde ?
Vell. Blir man noen gang det da ? VI syns vi bor i en husstype med høyt tak og mye lys som ikke er så kjempeenkelt å få det helt slik vi vil ha det og så hjemmekoselig (på vår måte) som vi ønsker det. Så jeg holder hele tiden å justere litt å tenke på lure løsninger. Derfor kan vi ikke si oss ferdig og pakke bort verktøyet. MEN:  det kommer IKKE til å skje store endringer fremover. Vi jobber enda med å komme oss etter at vi har bygget ut huset med alt det medførte. Så det som skjer fremover er små og overkommelige prosjekter. Og når jeg har sagt det så har jeg rettferdiggjort overfor oss og alle som måtte ha meninger (for det er det flere av…) om dette at VI ønsker og velger å fortsette med for vi trives med dette. Så hva er neste ?
  • Vi skal innrede ferdig tilbygget. På mandag får vi møbler til kontoret og til stuen. Så skal vi etter hvert ordne belysning og gjøre det «vårt».
  • Vi skal ordne rekkverk og levegg på den nye verandaen.
  • Vi skal male veggen opp trappeoppgangen som vi har skrapet opp under byggingen.
  • Vi må ordne trappen. Enten trappefornyer eller male. Den ser virkelig ikke ut.
  • Vi skal skifte gulv i resten av 2. etg slik at det er løpende gulv fra tilbygget til det eksisterende bygget.
  • Vi skal male en vegg på Hilde sitt rom.
  • Vi skal male veggene og ordne litt på soverommet vårt.
  • Vi skal ordne to smarte puffer til sofaene våre – en på tilbygget og en i hovedstuen.
  • Vi skal bytte badekar og baderomsinnredning på badet da den vi har er ødelagt og det samme er vell egentlig badekaret.
  • Kjøkkenet... Vell. Vi har faktisk ikke lagt ut så mange bilder av det ferdige kjøkkenet som vi ordnet for 2,5 år siden. Vi er faktisk ikke helt ferdige. Vi har hatt problemer med kjøkkenfrontene og har hatt en pågående reklamasjonssak mot produsenten. Hvis alt ordner seg slik at vi slipper disse problemene, så er planen nå å få et litt mer dempet kjøkken som samtidig er lekent og veldig «oss».
Ja, der satt den tenker jeg…. Vell. Vi blir sikkert ferdig en gang i løpet av det neste året.


Ingen kommentarer:

by mlekoshi