(Sy)helgen er over - og fantasidrakten er ferdig !

mandag 15. mai 2017



Hei dere ! Jeg har vært fraværende den siste uken av den enkle årsaken at jeg har sydd så sytrådene og nålene har sprutet veggimellom her hjemme. I tillegg til at Frank har vært på jobbreise og det selvsagt kræsjet med viktige møter, treninger osv. Men slik er det av og til – men det skjer nesten alltid når en av oss er borte. Uansett: Jeg har sydd Hilde sin nye fantasidrakt ferdig. Og det ble som alltid: jeg startet litt for sent, tenkte jeg hadde god tid og så måtte jeg sy lange økter på slutten for å få den helt ferdig. Så helgen har vært en skikkelig sy-helg. Jeg fikk tatt bilder helt på tampen av helgen og skal legge de ut litt etterhvert. Men syprosessen var vell egentlig alt annet enn enkel – det måtte til og med en del håndsøm til. Skrekk og gru..




Og mye tilpassing. Altså –ungdom i vekst. Tynne pipestilker (som ikke akkurat er fremtunge) er ikke de enkleste å sy til. Her ser du litt av prosessen – siste bilde er rynkingen på baksiden av skjørtet.




Her er et par pre-views. Hilde valgte fargene, og hun var også klar på at hun ønsker skikkelig tradisjonelle bunadsstøvletter og ikke de vanlige bunadsskoene mange kjøper. Disse er fra Klaveness – ny av i år. Men jeg skal fortelle mer om det når jeg legger ut bilder av hele drakten senere.






Ingen kommentarer:

by mlekoshi