Grunning og kaos

tirsdag 13. juni 2017


Her er det kaos dere. Vet dere at det bare er en og en halv uke til vi tar ferie... IIIKKK ! Og her ligger oppgavene som må gjøres på rekke og bare venter på at vi skal få gjort alt. Male hus, avslutninger på skoler og treninger, fotballkamper, treninger, mye på jobb, sying av gardiner, lage søknad om å bygge garasje, planlegge platting osv. Men som du ser på bildet: Kaos ! Ja, og campingstoler som vi tidligere brukte i hytten på hjul som vi bruker midlertidig frem til vi får hagemøbler vi ønsker oss. Jeg gleder meg til vi er ferdig med malingen. Først gleder jeg meg til å få ferdig verandaen opp som er den som helt klart har mest pirk. Så har vi bestilt solstol som skal stå på fremsiden på denne verandaen:


Nå trenger vi bare møbler til verandaen på baksiden og plattingen utenfor huset vårt. Ja, og grønne planter. Dette blir bra. Spesielt til det nye dekket med ekstra bred terrassebord med royalimpregnerte bord som du såvidt kan se gjennom plasten på bildet over. 


Men malingen av huset går altså sakte fremover mellom kamper og andre greier. Vi har skiftet bord på gelenderet på den ene siden på verandaen og disse bordene var ferdiggrunnet på fremsiden, men ikke på baksiden. Så siden vi hadde hatt materialene i noen måneder måtte vi rense denne med kraftvask som resten av huset før vi grunnet materialen. Grunningen har en beige farge og lang tørketid. Men det er viktig å gjøre for å få et varig resultat. 


Nå skal vi grunne flere plasser på huset før vi maler her også. Ja takk til varige resultater (og ikke slik vi gjorde for noen år siden..).


Etter ett døgn med tørketid på grunningen fikk jeg i går malt første strøk med hvitfargen "refleksjon" før jeg i dag før fotballtreningen fikk startet på andre strøk som Frank fullførte når jeg var på trening med minstemann. I morgen går maskeringstapen av - og så males det enda mer av fremsiden av huset. For fra torsdag av er det meldt regn. Typisk, ikke sant. Men vi skal ikke klage. Vi har hatt en uke med fantastisk vær her i Tromsø


2 kommentarer:

Lynetmor sa...

Hei, så fint det blir :-) håper dere blir ferdige til ferien. Og hva er planene for ferien? Håper du vil dele det;-) Ha en fin dag :-)

Elise sa...

Takk ! :) Ja, vi blir nok stortsett ferdig, men vi må nok leie en lift for å få ferdig den høyeste veggen :0 Så det blir nok etter værmeldingen og da etter ferien. Ja, jeg håper å ha ferien i boks til helgen og da deler jeg gladelig ! :)

by mlekoshi