Nytt ferskt år - nye muligheter ?

søndag 7. januar 2018

Med 5-6 treninger i uken + kamper, samlinger og alt annet vi skal gjøre sosialt så er livet hektisk (++) så vi er hele tiden på utkikk etter hva som kan fungere for oss for at vi skal få det til å gå rundt. 

Jeg sitter akkurat nå å skriver ned middager for den neste måneden som vi planlegger å kjøpe inn denne uken. Vi har jo alltid vært enige med oss selv om det er lurt å handle stort og planlegge - men det siste året har gjort det enda mer klart: I tillegg til å handle stort og planlegge så må vi lage middager som vi kan forberede mest mulig av dagen før/lage dagen før. På ukedagene tirsdag, onsdag og torsdag så er det så hektisk at fra vi kommer inn døren hjemme (og dette er hvis jeg går tidligere fra jobb..) til vi må løpe ut døren ferdigskiftet til treningsklær med alt av utstyr til laget(ene) i bilen så går det 25-35 minutter. På denne tiden må vi ha varmet maten også. Vi skifter på tur og vi ringer ofte hjem til Hilde for å sette på middagen. Hvis middagen bare skal varmes opp eller kan lages på 10-15 minutter går det greit for å få det til å gå rundt. Av og til er løsningen at de som skal på trening først spiser brødskive og så spiser middag som de som er hjemme får laget når de kommer hjem fra treningen. Men poenget: Vi har det travelt ! 

Her kan du lese om oss og konseptet månedshandling. Jeg har derfor funnet frem innleggene jeg har lagt ut her inne før ift. månedsplanlegging. Essensen for å kunne leve et aktivt liv som vi gjør med frivillighet og treninger, og samtidig spise middager som er næringsrike, er nettopp: Planlegge. Her er innleggene: Ja, her kommer en detaljert, nesten nerdete, beskrivelse på «How to» månedshandle. Steg for steg – hvordan VI gjør det. Og det er jo et greit utgangspunkt for hvordan du kan teste ut dette selv, og finne ut hva som fungerer for dere. 
Ok, du har planlagt å månedshandle. Eller kanskje 2-ukers eller ukeshandle? Og nå sitter du klar til å planlegge inn middager for en lengre periode, og kanskje til og med plotte det inn i skjemaet jeg la ut på denne siden. Men hvordan skal du finne inspirasjon til å lage middager for mer enn en dag (som er vanskelig nok)?"Mat i hverdagen. Altså... Så trolig viktig. Drivstoffet vårt. Det er dyrt, det tar tid. Det kan være himmelsk eller smake slik som en pizza vi måtte spise på en uteplass i helgen: Forferdelig ! Men samtidig: Så veldig neglisjert i hverdagen. Og gjett om vi kjenner oss igjen på middagsfronten for tiden."

Ulike grunner til å planlegge å handle stort. Mer enn bare tidsaspektet spiller inn her. Økonomi, bedre kosthold og ja: Husfreden.

Her kan du forøvrig finne alt jeg har skrevet om temaet. Akkurat nå for tiden vurderer vi å prøve litt andre måter å få ting gjort litt effektivt - og det kommer jeg selvsagt tilbake til når vi har testet det også. Men først og fremst holder jeg på å lage middagsliste for den nesten måneden. De andre er på fotballkamp, så da får jeg litt fred og ro. 

3 kommentarer:

Unknown sa...

Veldig fan av bloggen din og har selv startet med månedshandling. Ser her at du skriver om middager som kan varmes opp eller lager på 10 - 15 min. Har du lyst til å gi noen tips/ oppskrifter om dette?

Elise sa...

Heihei! Takk for koselig kommentar ! Vi tar utfordringen og skal se om vi får delt noen rimelige/gode/kjappe ukesmenyer veldig snart ! ;)

Elise sa...

Huff, det drøyde med de oppskriftene altså. Men det kommer etterhvert :)

by mlekoshi