Betongen har ankommet !

lørdag 22. september 2018


Herregud for en sinnsykt uke - med lite søvn og mye jobb. Hele familien har kjent på det - stress og dårlig stemning. Jeg måtte bare ta et symbolsk bilde - sånn typ å se tilbake på slik vi gjorde da vi hadde alle vannlekkasjene når vi bygget på huset slik at vi kunne se tilbake på det. Men iallfall: Her sitter jeg - enda i sykkelklærne etter at jeg syklet hjem fra jobb (det er jo et stykke - 2,2 mil hver vei). Men det er sent på kvelden - det hadde vært for hektisk når vi kom hjem med kamp osv. til at det var mulig å ta en dusj å skifte. Energien var borteborte - og jeg slet masse med å i det hele tatt komme meg i dusjen. Vi har alle slike dager, sant ? Der vi nesten ikke greier å puste for det er så hektisk. Men så går det over i mindre hektiske perioder, og det gleder jeg meg til !

Vi har altså hatt det hektisk hver kveld denne uken for å forberede til støpingen av garasjegulvet. Slet med forskalingen, slet med underlaget, slet med fallet på gulvet OG slet med været.


Det er faktisk en del mer knotete å støype gulvet inne i en carport enn å bygge en frittstående garasje. For noe knot !


Etter mye feiling og tull (og sene kvelder) så var vi endelig klar for å støype gulvet i går morges. Det var ikke meldt regn, det så helt fint ut. Helt til vi startet å støype. Da åpnet himmelen seg, og vi måtte ty til nødløsning med pressenning og sausause for å få ut alt vannet som kom i betongen (før vi fikk disset den).

Men det gikk! Og nå er vi 1,5 døgn inn i prosessen. Vi håper på det beste og krysser fingrene - det med betong er jo ikke noe vi "kan". Vi kan bygge en platting i søvne (nesten) og pusse opp som bare fy. Men betong med isolasjon, armering, fall og forskaling - der er vi blanke. Så nå gjenstår det å se hvor bra det blir. Vi skal nå vanne betongen og ha plast over den i en uke fremover for at ikke overflaten skal bli ødelagt. Og så skal vi fjerne forskalingen i morgen. Spennende !Kryss fingrene dere også !

Ingen kommentarer:

by mlekoshi