Favorittverktøy

søndag 10. februar 2019

Siden jeg er inne i en lengre dele-søm-periode her inne på nettsiden så tenkte jeg at jeg skulle dele mine favoritt-verktøy som jeg bruker nesten hver gang jeg syr.
1. klips

Disse klipsene bruker jeg på hver eneste prosjekt jeg har. Jeg unngår for alt i verden å bruke nåler etter at jeg fikk disse her. Jeg har ikke mange av dem, men det holder akkurat. Disse får du kjøpt "overalt" - og da på alle sybutikker. 


2. saks

Den lille saksen bruker jeg hele tiden - den kjøpte jeg for flere år siden på en lokal butikk som er lagt ned nå. Og før jul fikk jeg skreddersaksen som jeg beskytter som om det skulle vært mitt tredje barn. Herremin hvis noen nærmer seg den sier jeg bare.. Begge sakene er fra KAI og er skikkelig kvalitetssakser. Den store kjøpte jeg her - og seg ser også at de har den lille. (Sy)Livet er for kort for kjipe sakser.
3. linjal

Jeg har brukt en forferdelig, ødelagt plastlinjal leeenge nå, vi snakker år. Med saksen som kom før jul  kom også denne geniale metallinjalen med håndtak. Elsk ! 


Nå trenger jeg ikke å være redd for å ødelegge kanten på denne slik jeg gjorde med den forrige. Du finner også den her

4. Ezy-Hem


Og så kommer denne herligheten - den kom i hus da jeg laget alle peplum-skjørtene før jul. Jeg holdt på å bli gal ! Men nå er det andre boller altså. Denne her buet kant på den ene siden hvor jeg rett og slett damper opp kanten akkurat slik jeg vil ha den mens jeg holder denne her på plass. 


Den kjøpte jeg ganske enkelt på eBay da jeg ikke fant den i Norge. Hvis du ønsker er lik så søk bare på Dritz ezy-hem på eBay. 

5. limpenn

Ja, så til sist har du denne smartisen - limpennen. Genial når du skal få fine sømmer slik som dette hvor flere deler sys sammen:


Den går bort i vask så når du bruker denne sammen med klipsene så blir det som oftest bra ! 
Og så er det bare å krydre med kreativ nysgjerrighet og ikke minst tålmodighet. 

Ingen kommentarer:

by mlekoshi