DIY mini bok-veske

mandag 4. februar 2019


Da jeg lagde denne vesken så tok jeg, heldigvis, bilder underveis. Det var imidlertid en sen lørdagskveld/natt så de er ikke de lyseste bildene. Men dere forstår det sikkert likevel. Og målene er tilpasset selv, så her er det bare tilpasse til akkurat det den boken (eller annet?) som skal passe oppi vesken. Jeg kunne egentlig laget den enda mindre, men da vet jeg det til neste gang.Dette er målene jeg brukte, men kunne laget den enda litt mindre.
Til ytterstoffet brukte jeg møbelstoff fra stoff og stil - og jeg klippet ut følgende deler:

2 x 25,5 cm x 17,5 cm 
2 x 12,5 x 18 cm
1 x 12,5 x 26,75 cm
2 x 6,5 x 28 cm

Så klippet jeg ut akkurat de samme delene til innerdelen av vesken. Da brukte jeg et HP-stoff jeg hadde i cotton lycra (stretch) til alle sidene bortsett fra bunnen hvor jeg brukte samme stoff som yttersiden av vesken. Du bør aller helst bruke fast stoff, men siden jeg strøm vliselin bakpå alle delene til vesken så blir det ikke så stretchy og da gikk det greit. Her ser du at jeg har strøket på vliselin. 
Jeg begynte å sy ytterdelen av vesken. Da festet jeg delen med nåler og klips på alle sidene som skulle sys sammen bortsett fra der kortsiden av bunnen og sidepanelene møtes.


 

Så sydde jeg fast denne delen som ikke var nålet sammen - på begge sider. Du ser det på bildet over.


Dette er et litt dårlig bilde - men det var det eneste jeg fant siden jeg glemte å ta detaljerte bilder av akkurat sammensyingen av sidene på vesken. Nå skal du sy ned alle sidene, og sømmen skal bli slik som på bildet over her hvor de røde linjene illustrere at nederst mot bunnen så krysser sømmene hverandre slik at det blir en lite firkant hvert hjørne. Og vips er ytterdelen av vesken ferdig !


Slik ser den ut inni. 


Nå syr du på det som skal bli håndtakene til vesken. Du syr rett-sidene mot hverandre.


Så vrenger du dem - og det er litt knot, men det går til slutt. 


Det neste du skal gjøre er å sy stikning langs kantene. 


Og der var den håndtakene ferdig.Nå skal du sy innerdelen av vesken på akkurat samme måte som du sydde ytterdelen. 


På tide å sy sammen vesken. Først vrenger du ytterdelen av vesken slik at den kommer på vrangsiden. og så setter du innerdelen ned i den vrengte ytterdelen. Nå er rettsidene vendt mot hverandre. På tide på få på plass håndtakene. Da trer du dem ned mellom lagene. Pass på at innerstoffet av stroppene ligger mot innerstoffet av vesken, at de har samme vinkel opp av vesken og at avstandene til kantene er like stor på alle sidene. Nå syr du rundt hele vesken, gjennom begge lagene og stroppene - bortsett fra mellom to av håndtakene slik som på bildet over. Så vrenger du vesken gjennom dette hullet før du nåler dette hullet fint på plass og syr en stikning rundt hele toppen av vesken, inkludert der hullet er. 

Nå er vesken ferdig ! 
SÅ til vinylen: Designet på fremsiden er en gratisfil fra Patterns for pirates og du finner den her. Designet på baksiden av vesken har jeg designet selv. Vinylen er fra Vinylhobby og det sorte finner du her, mens gullvinylen finner du her2 kommentarer:

Elin sa...

Hei!
Du spurte i et annet innlegg hva vi liker.
Jeg digger sånne innlegg som dette her.
Jeg skal lære meg å sy og dine tutorials er så gode!
Ellers er jo tips og triks veldig interessant. For min del, i forhold til søm og foto.

Ha en fin dag :)

Elise sa...

Hei Elin! Takk for en så hyggelig kommentar :)
Og så hyggelig at du syntes tutorialene er gode - det er veldig godt å høre.
Det kommer mer DIY og tips og triks hele tiden så det er bare å følge med :)

by mlekoshi