Økonomi og månedshandling

onsdag 7. august 2019

Jeg ser at det skrives mye om økonomi og sparing rundt i sosiale media for tiden. Det syntes jeg er flott ! Jeg er veldig glad for at det settes fokus på prisøkningen i matvarehandelen - og at vi forbrukere må være mer kritisk til hva vi blir serverte av bransjen. Vi må undersøke mer ift. tilbud og være smarte. MEN - de er et stort men - jeg mener at vi også må være beviste ift. dyrevelferd selv om vi skal være prisbevisste. Ja, så vi bruker mer penger på kjøtt fra nærmiljøet fremfor å kjøpe import-kjøtt selv om det koster mindre. 
Den sparekrukken på bildet over der startet vi og ungene med i vår da de skjønte at det ikke ble stor-ferie i år slik som den iv hadde i fjor i USA. De vil gjerne oppleve en slik ferie på nytt, og da må vi spare. Selv om det ikke er den krukken der som gjør at vi kommer til å reise på neste drømmeferie så er den en del av det store bildet. Vi må tenke på helheten og hvordan vi lever. Og det er ideelt å endre på dette på starten av et nytt år, eller som nå: Starten på hverdagen etter skoleferien. 
Jeg tenkte derfor igjen å dra frem informasjon fra et tidligere innlegg jeg skrev om månedshandling og så tenker jeg av og til å komme med andre smarte tips som vi bruker i vår sparing. Vårt største "problem" er at vi har mange prosjekter vi jobber med samtidig og der går det litt penger. Men da må vi spare inn der vi kan. Og det kan være overraskende enkelt. Her kommer informasjon fra det tidligere innlegget:
"Nå er det en stund siden jeg har skrevet om månedshandling. Hvis du er ny her tenker du kanskje hva i huleste er månedshandling ? Vell - det er noe vi har drevet med av og på i mange år nå. Du kan lese det jeg har skrevet om temaet under emneknaggen månedshandling her. 

Første gang jeg skrev om temaet var vell i 2011. Så kom magasinet Kamille og laget reportasje om oss i 2012 (oi - tiden går fort !).
Bilde fra reportasjen i Kamillei 2012.

Vi har skrevet om det av og på i åresvis. I 2017 skrev Coop Extra om oss og vår månedshandling i form av at jeg er en "listefreak" - hvilket er helt sant. 

Bilde fra Extra sine nettsider. 


Og en stund etter kom artikkelen om at jeg månedsbaker brød på Coop Extra sine sider.

Bilde fra Extra sin nettside.

Vell - vi fortsetter vi. Akkurat nå er vi inne i periode der vi handler for 14 dager om gangen for å se hvordan det går. Det er alltid morsomt å teste litt ulike vinklinger og varianter for så å sammenligne og finne ut hva som fungerer best for oss. Vi bruker samme metode når vi handler for to uker om gangen som når vi månedshandler. 

Her er middags-planen vår for to-ukers perioden vi er inne i nå:

Blå skrift = aktiviteter
Rød skrift = middag

Jeg sitter å fyller ut handleliste og oversiktslister - du finner alle disse dokumentene på denne siden.


Og da kan jeg samtidig tipse om at jeg nå selger ut alle de fine og praktiske handleposene når jeg avslutter den tidligere nettbutikken min. Jeg har jo tidligere forklart at jeg heller legger produktene inn på ES Design sin facebookside fremfor å ha en dyr nettbutikk når jeg ikke rekker å sy nok til å få det til å gå rundt. Så da selger jeg ut at jeg har i butikken til gi-bort pris uten fortjeneste for å slippe å ha det på lager. 


Bildet over viser den helt nye designet på den posten som solgt mest før jul: "Yes, æ huska å ta med posen !". Så denne kommer nå med to forskjellige fonter. 

Du kan nå kjøpe 5 poser for 175,- kroner og 10,- poser for 300 kroner. Nå da er det bare å kjøpe poser som du tar med når du storhandler slik jeg har skrevet om over her."

Ingen kommentarer:

by mlekoshi