Tips og triks til deg som skal feriere i Billund

fredag 2. august 2019


Som jeg skrev litt tidligere i sommerferien tenkte jeg at jeg skulle dele et lite innlegg om hvordan du kan spare og få litt fordeler når du ferierer i Billund. Mange av oss reiser jo en eller annen gang hit med ungene - og det er jo ingen tvil om at det er dyrt å ferierer i parker med unger. Så da kan det være greit å være litt lur. 

Når jeg sier at du kan spare på noe så mener jeg nettopp kan det dersom du skal ha ca. samme ferie som vi. Det er jo ikke vits å kjøpe årskort på Legoland hvis du skal være der en dag osv. Vi kjøpte sesongpass på Legoland. Det lønner seg hvis du skal være her mer enn to dager i parken. De kjører ofte tilbud på vanlige billetter (2 dager for prisen av 1 etc.) utenom fellesferien, men hvis du som oss faktisk må feriere i fellesferien så er det som regel ribbet for tilbud for det da parkene skal hente inn inntekten sin. Så hvis du er mer enn to dager i fellesferien lønner det seg å kjøpe sesongpass. Når du har sesongpass så får du med en del andre fordeler også - og det er dem vi er ute etter når vi velger sesongpass i mange parker. Det er også grunn til (uansett hvilke type park dere tenker på å dra til rundtom i verden) å sjekke om det er ekstra-fordeler på å bo på et partnerhotell som f.eks. tidligere inngang mv. Du får utdelt en rabatthefte for hver sesongpass med kuponger du bruker på f.eks. overnatting og kjøp av lego med rabatt. 

Anyhur - fordelene som gjorde at vi valgt å booke med sesongpass og premium pass var blant annet:
 • Sesongpass-søndag hver søndag. Hvis du ser på bildet under står vi en liten kø klar til å komme en time før inn i parken for å ta noen av karusellene som det etterhvert blir en del kø på. Du kommer altså en time før inn på hver søndag. Det du i tillegg får gjøre er å gjøre en ekstra tur på mange av karusellene hvis du viser passet ditt akkurat denne dagen. Så det fikk vi også testet ut. 

Det du i tillegg får gjøre er å gjøre en ekstra tur på mange av karusellene hvis du viser passet ditt akkurat denne dagen. Så det fikk vi også testet ut.

 • Barn med sesongpass spiser gratis i parken. Dette gjelder på fire av restaurantene, altså ikke alle. Og det gjelder da en barnemeny inkl. drikke opp til 99,- dkr. Barn spiser også gratis frokost på legoland sine hotell dersom man ikke bor der og har dette inkludert. 

Dette brukte vi ikke så mye når vi var her, og grunnen var at de fire restaurantene dette gjaldt på ikke var der vi hadde lyst eller planer om å spise. 


 • Rabatt på drikke ! For vanlig kaffe og te betaler du bare 10,- dkr om du viser sesonpass. Du får også kjøpe fransk hotdog for 20,- dkr, kildevann for 15,- dkr og det vi brukte mest: Refil på slush til 20,- dkr. 
 • 50 % rabatt på SEAT førerkort på trafikkskolen. 
 • 50 % rabatt på q-bot silver 
 • Du får 10 % rabatt på klærne du kjøper i parken.
 • Du får gratis brodering og gravering på produktene i parken
 • Du får gode priser på fotoproduktene i parken
 • Rabatt på games-bodene
 • 50 % rabatt på inngang om du vil besøke Givskud Zoo, og 50% rabatt på inngang til alle Legolandparker i verden. 
 • Parkeringspass i Legoland hele sesongen. Ved vanlig sesongpass får du dette til 140,- dkr for hele seosngen. Med en premium pass får du det gratis. Bare der har du spart inn store deler av forskjellen på et premium og et vanlig sesongpass. Nå brukte vi jo ikke dette siden vi parkerte gratis på hotellet som lå rett ved parken.  

Hvis du booker med sesongpass utenom fellesferien får du i tillegg andre fordeler som:
 • Barn får halv pris på inngangen til Lego House dersom de har sesongpass.
 • Få 25 % rabatt på valgfri lego-eske i april, mai, juni, september og oktober. Her kan du jo spare en del på de dyre settene. 
 • Kjøp for mer enn 300 kroner og få 20 % rabatt i Lego-shoppen. 
 • Fri adgang for barn i Aquadome i Lalandia søndag-torsdag sammen med en voksen.
+ en rekke andre fordeler som ikke var aktuelt for oss. 

Vi booket altså 3 sesongpass og 1 premium pass. Grunnen var at ved vanlige sesongpass så får du 25 % rabatt på overnatting på Legoland sine hotell, og ved at en person på rommet har et premium pass så får du tillegg 50% rabatt på den første overnattingen. Her sparer du altså en del, for disse hotellene er jo ikke de billigste. Og nå fikk vi et jo et fantastisk rom på det helt nye Lego Castle hotellet hvor vi bodde fra lørdag til torsdag. 


Så til Lalandia som ligger rett ved Legoland. Her har vi jo vært mange ganger. Og her er det dyrt å bade ved mindre du bor i ferieleilighetene deres. Noe som absolutt er et alternativ for da har du gratis bading med i prisen. Så det er en avveining ift. hotell eller leilighet og hva som er billigst når du summerer opp kostnadene. Men det er verd å huske at hotellene ikke har vaskemaskiner slik feriehusene har. Og feriehusene har ikke air condition + at du må betale ekstra for strøm og sengeklær.

I allefall: En tur inn i Aquadome for oss over 1400,- kroner. Og når vi skulle være der i så mange dager så kan det bli veldig dyrt hvis vi vil bade en del når vi først er her. Så da er det et alternativ å kjøpe Exclusiv-kort på Lalandia. Det kostet oss ca. 3500,- kroner og det er altså gyldig i ett år (et årskort og ikke et sesongkort altså). Men akkurat som i Legoland er det flere fordeler med dette kortet utenfor fellesferien hvor du da bare kan bruke Aquadome etter klokken 14. Men her er fordelene:
 •  Gratis adgang til Aqadome (ikke før klokken 14 på lørdager, uke 7, uke 27-32 og uke 42).

 • Gratis adgang til Monkey Tonkey Land og skøytebanen.
 • 10 % rabatt når du handler dagligvarer eller i andre butikker i Lalandia
 • Samme rabatten når du spiser i Lalandia

 • Samme rabatt når du deltar på aktiviteter som f.eks. det nye klatretårnet utenfor Lalandia. 

Til sist litt andre tips:

Det ER dyrt å feriere i parkene. Det er ikke til å komme unnav - og spesielt mat som vi jo trenger er dyrt. Men mange parker tillater at du tar med mat og drikke selv. Vi tenker slik at vi ikke ønsker å bruke en formue på både lunsj, middag og kvelds hver dag. Det holdet med kanskje en god middag. Så vi bruker å ta med litt i parkene. Akkurat i Legoland startet vi dag med å spise oss mett på frokost. Mange hotell tillater at man smører matpakke og tar med og av og til må du betale en liten sum for det. Vi tar gjerne med oss litt snacks inn i parkene. 


I forhold til drikke så hadde i sesongpass i Legoland og betalte ikke så mye for refil på slush - noe ungene digget. Når vi er på bilferie og i parker så har vi likevel med oss drikkeflasker. Vi bruker, uten at jeg husker merket, stålflasker som holder på kulden på vannet i mangemange timer. Det bruker vi også når vi kjører på bilferie i bilen. I tillegg til dette bruker vi å kjøpe f.eks. billige pakker med juice (f.eks. Capri sonne som er billig i Sverige og Danmark - men koster en formue i Norge) og ha med i sekken.

Hvor vi spiste i Legoland? Vell - middag ble det litt sånn forskjellig i parken. Så vi var gjerne ikke SÅ sulten til kvelds. Da var vi gjerne sliten og en av oss voksne gikk inn til Lalandia der de leverer Take away pizza. Et lite tja-tips er at det holder lenge med en barnepizza hvis du ikke er så sulten.... Så det ble det på hotelrommet på kveldene mens vi slappet av. 


Et annet lite tips til dere som har barn og bruker briller: De nye brillene til minsteman sitter ikke like støpt på som de tidligere. Han har nå ungdomsbriller og var litt redd for at de skulle fly av i karusellene. Men i fjor da vi var i USA kjøpte frank en sånn reim som August har å seg på bildet over. Det er til sportbrillene til Frank som du egentlig bruker når du bader el. Og du trer bare dem på brillene der de sitter godt. Så det var en ekstra trygghet i karusellene for minstemann. 

Så det var altså våre tips for å feriere i Billund + litt generelle ferie-tips. Håper noen så nytte i dem - har du flere tips så legg gjerne igjen kommentar !


by mlekoshi