Den "nye" trappen

mandag 5. august 2019


Ok – da er jeg ferdig med ferie-innleggene her inne. Og hverdagen har jo kommet til oss for over en uke siden nå så det er kanskje greit. Får jo bare lyst på enda mer ferie når jeg sitter og legger ut feriebilder.


Vi kom jo hjem for snart to uker siden og startet på jobb igjen forrige mandag. Men dagen etter at vi kom hjem (onsdag) fant Frank ut at det klødde i oppussing-fingeren og malte alle dørene våre i underetasjen i klassisk hvit. Vi har planlagt å skifte de ut, så de var bare en midlertid fiks – men så ble de så fine at det spørs om vi ikke har dem en stund til da. Og så startet det som ble morroa for den neste 1,5 uken: trappa. Når vi flyttet inn hit så var trappa i varm rød-valnøtt og hvit (det var for øvrig gulvlaminaten i resten av huset også..). SÅ etter noen år fikk jeg et veldig anstrengt forhold til valnøtt – og vi pusset lett ned trappen før vi malte den i lys-grå (du kan se bildene av begge disse utseende nederst i denne posten). Men etter noen år med kraftig bruk så ble denne gråe trappen hakkete og lite praktisk. ALT vistes her og den så egentlig billig ut. SÅ da satt vi altså her på torsdag for 1,5 uker siden og tenkte at ja, kanskje vi skulle begynne på trappa nå. Denne gangen var det vell Frank sin ide – og jeg tenkte at det maks tok noen dager. Selv om jeg vet at trapp tar mye tid. 


Vell – det tok MYE tid. Men litt ekstra tid når den plutselig ikke ville ta til seg den første behandlingen vi egentlig planla. Men NÅ er den altså ferdig. Trinnene og håndlistene i hvitbehandlet furu og resten er i matt dempet sort.


Vi er veldig fornøyde! Jeg tenkte jeg skulle lage et eget innlegg om prosessen frem til den nye trappen og hvordan vi gjorde det. Denne gangen har jeg til og med filmet litt så jeg skal sette sammen en film også. Men trappen er i alle fall ferdig! Det skal sies at vi har gjort veldig mye annet også samtidig (sånn i tillegg til å ha startet på jobb igjen) – blant annet malt baderoms-innredningen som vi skal ha frem til vi renoverer badet. Vi har også renset alle flisene i underetasjen. Men først: Bilder av trappa !  


Slik var det da vi flyttet inn her. Valnøtt.


Og slik som dette hadde vi det frem til nå. Lyst. 


by mlekoshi