Behind the scenes

torsdag 23. januar 2020

Jeg skriver ofte her om at vi jobber med veldig masse i huset, og gjerne flere plasser samtidig. Av og til viser jeg bilder av prosessene rundt det ulike vi gjør, men det skjer ofte at det er resultatet og planene som blir vist frem. Og hvis prosjekter drøyer veldig så deler jeg jo bilder underveis. Men i dag satt jeg og hadde meg en liten pause, og bladde gjennom bildene på iPhonen av oppussingen bare siden oktober her hjemme. Det har jo blitt fem rom som er under oppussing + en vannskade stue. Så hvorfor ikke dele litt sånn også ? Her kommer noen glimt fra renoveringen de siste 3-4 månedene. 

Litt elektrikkerarbeid inni veggen til August sitt nye rom. 

Gipsing av tak, helsparkling av vegger - og så farge på tak. 


Teppegulv - veldig spennende ! 

Vi maler altså taklistene i samme farge som taket og gulvlistene i samme farge som vindu/dør. 

It's all in the detail. Maling av ledningsboksker i taket som egentlig er hvite. Samme matte gråfarge som taket.

Behandling av benkeplaten til August sitt rom med gulvolje. Den ble ikke sånn altså, og det ser du hvis du ser på resultatet av rommet i sitt egne innlegg her inne. Oljen strykes av før vi lakket benkeplaten. 

Maling av hylleplater med et tynt lag med listemaling - ble veldig fint. Og så var det så mye oppussing overalt at tørkestativene ble brukt som stativ.. på badet selvsagt. 

Vi har også fått et helt nytt stuebord, som jeg ikke har vist frem her inne enda, og det er så svært at vi verken fikk det inn i vår bil eller tante sin caravelle - og måtte da kjøre med henger over bruka på glattisen i ganske heftig vind. Ikke populært hos sjåføren. 

Gulvet og laminaten under på gamle-rommet til August ble revet bort før vi la parkettene vi hadde på det gamle soverommet vårt inn på dette rommet. 


Ja, og tapetsering da.. Det er nytt for oss. Men det gikk greit med en litt luksuriøs tapet med gull og grå på soverommet. 

Men takfargen til soverommet ble noe heeeelt utenfor komfortsonen - raw canvas. Passet fint til gullfargen i tapeten. Veldig ulikt meg og jeg ligger enda å ser på den hver natt og lurer på om hva jeg syntes om den. Spesiell, men samtidig veldig fint. Og bildet under viser ikke hvordan den ble altså.. 


Vannlekkasje rundt pipen for ett par uker siden - ødelagt parkett. 

Bygging av kontoret mitt. 

Maling til det som blir det nye gjesterommet oppe i andre etasje. 

Malingen av den nyeste stuen etter at alt gulvet måtte tas opp og legges på nytt forrige uke. Da var det liksfågreit å sparkle og male alt på nytt siden rommet likevel ble tømt. Fargen er litt mørk på bildet over her - den er mer lik bildet under her. Behind the scenes altså. 

Ingen kommentarer:

by mlekoshi