Sheer grey

tirsdag 21. januar 2020


De som har fulgt med oss i det siste på Instagram eller snapchat ser at vi har holdt på med litt renovering av det nyeste tilbygget på huset. Det var knirk i gulvet som måtte tas opp og ordnes, før gulvet ble lagt på nytt. Og da måtte vi jo male listene og veggene på nytt (riving av sparklede lister er ikke snilt for utseende av verken vegger eller lister) så sparklet vi liksågreit hele rommet og malte alt i en ny farge som vi har ønsket å gjøre lenge. Rommet var jo før i klassisk hvit på vegger og tak + at tv-veggen var i fargen deco blue. Men nå er jeg så himla lei blå vegger som vi har rundtomkring. Så nå ble det en farge på alle veggene og taket.


Fargen er "sheer grey" og det er altså HELT umulig å fange hvordan den egentlig ser ut i det lyset vi har her oppe nå om dagen. Sola er ikke kommet helt tilbake, lyset er i alle merkelige farger. Enten for lite lys eller for kaldt lys. Men i alle fall: Helt umulig å ta interiørbilder ! Hvis du ser på alle bildene i dette innlegget viser den fargen litt forskjellig.


Men fargen er verken grå eller beige. Den er en kjølig greige vil jeg si. Jotun sier dette om fargen: 

"En lys og lun gråtone. Den er verken beige eller blågrå i uttrykket - kanskje noe mer som en lys, kjølig muldvarptone. Til sammenligning er den mindre gyllen enn 1391 Lys Antikkgrå og 1973 Antikkgrå, mens den er mindre rødlig, og dermed kjøligere enn 10342 Kalkgrå og 0552 Tudor. 

12077 Sheer Grey står best til rene hvittoner som 7236 Chi, 9918 Klassisk Hvit eller eventuelt den lune, gråhvite 1622 Refleksjon."

Og det treffer i grunnen bra ! Vi er i det hele tatt veldig fornøyd med fargen. Jeg hater jo at fargene blir for varme, det er virkelig ikke meg. Men det er heller ikke bra om det er for kjølig slik at det går over i blått. Den passer perfekt til de grå dørene og gulvet. Ingen kommentarer:

by mlekoshi