Interiør og eksteriør

torsdag 5. august 2021

Da er vi tilbake fra ferie. Årets ferie kan vell kort oppsummert sies å være lite solrik og mye sykdom. Med all bekymring, sykdom og alt så har vi tatt noen valg for hvordan vi vil ha det fremover. Og nå er det fokus på familie og helse fremover. Vi må bare bli helt friske først. Er vell ikke mer å si om det. MEN det har jo skjedd mye det siste året - som det forrige innlegget viser. Så tenkte derfor jeg skulle komme med et eget interiør-innlegg over hva som har skjedd. Og så kommer jeg med enkelt-innlegg for enkelte "prosjekt".

"Prosjekt matbod"

Da vi bygget på huset vårt i 2015 bygget vi en bod hvor vi skulle oppbevare ting og ha ekstra kjøleskap og fryseskap. Etter å ha bodd oss inn på tilbygget angret vi litt på plasseringen av døra som gjorde at det som tidligere var kontoret mitt og så gjesterommet ble litt mindre anvendelig siden to av veggene hadde dører. 
         


Slik så boden ut når den var ferdig for fem år siden. 


Og slik ser den ut nå etter at vi har flyttet en dør og endret på rommet. Vi har også fått plass til en ekstra liten fryser. Og nå er den ene veggen dedikert til mat og utstyr til dette. 


Hyllesystemet er fra elfa. Veldig praktisk å ha tilgang til matboden uten å måtte gå gjennom det som var et gjesterom... 


"Prosjekt nytt syrom"

Er det noe som har flyttet mye rundt i huset er så er det mitt arbeidsom/syrom. Først var det der August nå har rom. Så flyttet kontoret videre til det minste rommet i underetasjen som også var gjesterom. Etter at vi bygget ut flyttet kontoret opp på det som er å regne som et soverom i andre etasje. Så flyttet det ned igjen til det minste rommet før det nå etter påske flyttet opp på det ny-oppussede rommet i tilbygget der det var før. 


Her har Frank akkurat flyttet døren fra den ene veggen - og skal etterhvert gå i gang med å male. 


Her er syrommet nå. Jeg er veldig fornøyd, og gleder meg masse til å kunne ta det i bruk. Jeg kommer til å lage et eget innlegg om hva vi har gjort her inne.


"Prosjekt vannskade"

Dere som fulgt med, spesielt på instagram, vet kanskje at vi hadde vannskade i huset til påsken i fjor. Det var jo helt i starten av pandemien så det gikk altså ett år før vi kunne starte på opprettingen. Nå er vi ferdig - og det var ganske tøft med valp, hjemmekontor osv. Men her er litt bilder av prosessen....


Veldig godt å være ferdig.....


"Prosjekt baksiden av huset"

Når våren kom (vår her i Tromsø involverer altså mye snø...) startet vi på utsiden av huset. Vi startet med å fjerne verandadekket på baksiden av huset. Vi la på til-tak før vi la på dekkenet igjen. Skal legge ut en egen post om akkurat dette.


... og grunnen til at vi gjør det var slik at det ikke skulle regne gjennom på det som skulle være under verandaen. 


Her bygget vi altså en ny levegg med spiler slik vi har bygget på fremsiden av huset. Og her vi fikk vi på plass boblebad som ungene har ønsket seg lenge. Og så har jeg sydd en sjermvegg av vanntett utendørsstoff som vi henger opp når vi bruker boblebadet siden vi bor ganske tett her. Etter disse bildene ble tatt har vi også fått på plass utendørsstoler. 


"Prosjekt nytt gulv i hele 2. etg."

Vi har leeeenge slitt med gulvet i andre etasjen hvor halvparten (i gamledelen av bygget) var av dårlig trestavsparkett som begynte å gå opp i limingen. Den nye delen hadde ganske dyrt parkettgulv som samtidig tålte veldig lite. Det fungerte dårlig med hund og barn. Så vi var veldig dristige å valgte et mørkt gulv. Som er helt umulig å fotografere slik at vi får riktig bilde av fargen.

Det er altså kvalitetslaminat med aquasafe. Skal tåle en trøkk. Vi jobber enda med å få listenen på plass og så skal de males. "Prosjekt ny balkongdør"

Denne uken har vi brukt tid på å skifte balkongdør fra denne slitne og ødelagte.... 

.. til denne nye fine ! Skal lage et eget innlegg om det og når den er ferdig. Mangler enda foringer og lister. 


Anyhur.. Det var det vi har gjort de siste fire månedene. 


Ingen kommentarer:

by mlekoshi