*Forbrukerinspektør - Elise*

tirsdag 13. oktober 2009

Snøen fortsetter å lave ned, men jeg hører rykter om at det hele skal være over i morgen, og at vi må vente litt lengre på at vinteren kommer på "ordentlig". Men så mye som det laver ned nå, vet jeg ikke helt om jeg tror på at vinteren ikke er kommet på ordentlig.

I forbinnelse med vinterens annkomst er det som vanlig på tide å oppdatere vinterutstyret til storejenta vår. Og det er jo like spennende som utfordrende hvert år. Behovet endrer seg etterhvert som huun blit større. Det er iallefall sikkert ! I år går Hilde på friluftbasen i barnehagen. Det stiller litt mer krav til utstyr siden de er ute stortsett hele tiden. Hilde er egentlig ikke en "ute"jente. Det vil si... hun liker på være ute litt, for så å ville inn ganske fort. Så da er det ekstra viktig at hun ikke har mindre bra utstyr i år. Vi vil gjerne at hun skal ha det toppers siste året i barnehagen, og fremdeles ønske å være mye ute etter dette året er omme.

Så i år satser vi på:


1. Vinterdress
Vi har enda Reimadressen fra i fjor vinter. Den var testvinner da, og ganske så dyr. Men vi har ikke vært helt 100 % fornøyd med den. Den farget av på seg selv og Hilde ble mye våt i den selv om vi vasket sjeldent og med teknisk vask. Men den fungerer greit. Hun får årets testvinnerdress hos Mor fra Harstad når de kommer i bursdagen.


2. Votter og lue
Vi har kjøpt Hildes 3. par med Hestra jr. votter. Første parret vokste hun fra, andre parret ble mystisk borte, så nå håper vi at 3. parret blir boende her. Denne votten er super! Den er lang, og har en like lang innervotte av ull som er utagbar. Innervotten er mellomtykk, og dersom det blir ekstra kaldt eller når innervotten er slitt, så er det bare å putte en strikket ullvott inni den. Votten har innstramminger to passer og et strikk som du fester rundt armen slik at votten henger fast i barnet selv om barnet tar av seg votten. Anbefales ! I år har vi valgt en Reimalue med vindtett stoff rundt ørene. Men vår favorittlue produseres ikke lengre: Ullull. Leter enda etter den perfekte lue.

3. Sko
Hilde blir så himla kaldt på føttene sine, så den evige søken etter de perfekte skoene tar liksom aldri slutt. Vi er glade i Nestnalobbene vi, men 2/3 av tiden er det vått føre ute, og da utgår dem. Vi trenger noe som er varmt og vanntett. Hilde fikk duckfeet støvler hos sin mormor, som insisterte på at de var varme nok. Men det har bare vært et par minusgrader på det meste og hun er iskald på føttene sine. Derfor måtte vi nødhandle vintersko i går. De var fri for vinterskoene som gjorde det bra på årets test, og jeg tror vi endte opp med et par sko som passet Hilde enda bedre. Disse har, sammenlignet med de mest vanlige sorellskoene, 100 % ullsokk og er vanntett hele veien opp. Hilde hadde et par av de "vanlige" sorellskoene for et par år siden, men da var det for tunge og klumpete for henne. Nå er hun blitt så stor at det ikke var noe problem lengre.


4. Todelt
Siden Hilde har blitt så himla stor har hun fått seg en veldig bra vinterjakke i år. For denne kommer hun iallefall til å passe ut neste vinter også. Og siden vi vet at det ikke alltid er like populært med heldresser blant skolebarna, har vi også kjøpt henne en skall-selebukse. Alt fra bergans. Vi handlet det fra butikken Komplett fritid, siden vi ikke fant det her i Tromsø og det var plassen vi fant det billigst. De sendte det raskt og smertefritt så jeg kan trygt anbefale den butikken iallefall.

Her er fooresten Hilde med sitt todelte sett i går (sånn rett etter hun sa at jeg hadde stor rumpe les: forrige innlegg). Og ja: Vi har SÅ mye snø her...

5. Ull, ull og mere ull!
Jo mere ull, og bedre. Vi bruker bare ullundertøy nå i vinter, og har bare mellomlag av ull.

Nå mangler vi bare litt ullundertøy og ullsokker, så er vinteren berget for Hildes del.


Så litt ustyrprat til lillegutt: Grønn hverdags test av smokker og flasker. Og denne har vi fulgt med på gitt. Vi har jo en liten flaskegutt, og nå har apotekene, dagligvarebutikkene og babyshop trukket masse av disse varene ut av butikken. Det er jo en grunn til dette, og nå hadde jeg byttet ut alle smokkene til lillegutt siden de først inneholdt BPA. Og vi hadde satt alle Aventflaskene til siden for så å kjøpe nye dr. brown flasker. Testen er imidlertid blitt revidert hver uke og de nye dr. brownflaskene var av gammel type som plutselig inneholdt BPA. *mrrppff* Nå har vi brukt en halv formue på flasker jeg ikke vil bruke. Tror rett og slett jeg kommer til å sende butikken en mail. Avent har gjort det mulig å sende tilbake flasker for så å få tilsendt BPA-frie flasker. Så i morgen skal jeg handle flasker.. igjen.

Vi tester for øyeblikket en morsom smokk. Lillegutt syns den er helt ok så langt, og nå tør vi bruke mam-smokkene igjen, siden de er friskemeldt. Men se så søt han er med den svære smokken da:

Smokken er en natursmokk kjøpt hos bleieboden. Lillegutt er imidlertid ikke like avhengig av smokken slik storesøsteren var.. og det er både bra og dumt på engang.
Huff, nå er det vell på tide å komme seg i seng tror jeg. Nattevåk, here I come...

Ingen kommentarer:

by mlekoshi