En dag, en time..

mandag 11. januar 2010

I dag skulle jeg og August egentlig på babysvømming, men først skulle ta en tur innom byen. Lønningsdag. Selvsagt skulle vi en tur innom byen. Det var iallefall planen. Men så ble babysvømmingen utsatt en uke på grunn av stengt basseng, Frank hadde det travelt på jobb, og himla hvor glatt det er ute ! Så vi ble hjemme og avtalte med Frank at han skulle komme tidlig hjem slik at jeg kunne dra ut en tur og handle det jeg skulle uten å ha lillegutt med. Alt tar liksom litt lengre tid når solstrålen er med på tur. Frank dro tidlig fra jobb, og kom hjem 1,5 timer senere. Ja, det ER glatt ute.. glatt = trafikk-kaos ! Så da fikk jeg det plutselig veldig travelt med med handlingen. Litt over en time etter at jeg dro ut døra var jeg inne her igjen. Og de plassene jeg skulle på er spredd litt rundtomkring. Jeg fikk ikke gjort alt jeg ønsket, så i morgen skal jeg til byen. Da har favorittbutikken min salg, og når de har salgspriser på varene så blir det plutselig helt overkommelige priser. Følg med på min 1-timers-stressrunde, utstyrt med iphone:

Først fikk lille-trille smake på litt most eple for første gang. Han syns det smakte helt greit, men litt surt... Så dro jeg på sjarmtrollbutikken for å kjøpe til utstyr til August. De hadde helt tilfeldigvis masse salg på klær, så da brukte jeg vell drøye 25 minutter der inne *kremt*..
...Før jeg hastet videre til Elkjøp. Her hadde de et par filmer jeg lette etter...

... men ikke stavmikseren jeg ville ha. Vi skal ha stavmikser for å lage barnematen til gullgutten selv. Billigere, bedre for ungen og SMAKER faktisk noe.


.... stresssss....Inn på Ekstra leker-butikken for å finne August ny uro. Den han har er ødelagt. Men Frank ringer å si at vi skal se det ann. Kanskje gullet greier seg uten uroen. Han er vant til å se på den han har som humper rundt og lager rare lyder (det ble ved leggetid i dag bestemt at dette innkjøpet likvell er nødvendig.).


Fikk beskjed om at jeg måtte dra innom Elkjøp igjen. Frank MÅTTE ha den nye "engler og demoner"-filmer. Og denne gangen var det kø. Ved siden av kassen står sånn helt tilfeldigvis dette som er avbildet å frister. Viljestyrke, viljestyrke, viljestyrke !

Så haster jeg innom Obs hypermarket. Der finner jeg stavmikseren jeg skal ha, men ikke maten jeg skal ha. Lang kø, og en mann bak meg står å hoster så masse at det høres ut som alt inni han er på vei ut - i nakken min. Takkskalduhaliksom ! Meeen de har ikke barnematen jeg skal ha så jeg haster videre til Spar.
Kommer på at Hilde har turdag i morgen og jeg handler inn turmat. Går til kassen og kommer på at jeg ikke har spist middag. Går for å lete etter middag før jeg får sneglet meg hjemover (bildet ikke tatt av føreren selv). Hjemme har Frank holdt fortet. Han har matet og kledd på Hilde, laget grøt og gitt den til August før jeg kommer og inntar sjarmøretappen i senga hvor han halvsovende drikker en flaske før jeg legger han for kvelden. Heeerlig !


Her er stavmikseren som skal gjøre August sitt liv smakfult om en liten stund. Noen som har smakt på disse matglassene med ferdigmat?! Blæææhh !

En film til far, en filmserie til Hilde og en *kremt* serie til mor (jada.. jeg syns faktisk OTH er veldig koselig og sånn halveis grei hjernedød underholdning... ). Hilde elsker serien "Det var en gang et menneske", og her kommer oppfølgeren: "Det var en gang.. livet". Neste i serien er "Det var en gang.. verdensrommet".
Litt nytt mateutstyr til lillegutt..


Mexx-klær til salg, og noen smekker som ikke er i pastellfarger. Ja, thats it. En liten hektisk time.

---
Tettinntil.no har en liten oppfordring til oss som elsker bæring: "blogg om bæring uke!". Så nå skal jeg blogge litt om bæring av barn. Det har jeg gjort mange ganger før her inne, men det kan ikke sies ofte nok: Vi elsker å bære våre barn ! Nå er riktignok Hilde blitt for stor, selv om jeg bar henne til hun fylte 4 år og veide 18 kg, men August bæres nesten hver dag. Jeg legger ut siste bærebildet vi har tatt, selv om det ikke akkurat er det beste, men det er morro nok det... Her bærer jeg knøttet på Flymuseet i Bodø.. på krigsavdelingen.. ved siden av en bjørn. Blir ikke noe bedre da. Hehe..


Spøk til side. Som jeg ofter skriver om så er ikke lillegutt en ligge-på-gulvet-i-evigheter-uten-å-klage-gutt. Han krever aktivisering. Så dagene er prosjekt sove-spise-aktivisere. Først leker han litt på gulvet, så sitter han litt i vippestolen, derretter litt på fanget og koser.. og han ender bestandig opp i et bæretøy. Nå har han blitt så stor (han veier jo allerede over 9 kg) at jeg foretrekker å bære han på ryggen. Det kan han fort sove en times tid. Det er veldig befriende for meg. Han sitter inntil meg og får det han vil ha, nemlig nærhet, og jeg får gjort det jeg vil. Så dere som er gravide eller har små barn: Ta en tur innom tettinntil og les litt om bæring. Det er ganske sannsynlig at det er noen i nærheten av deg som driver med bæring og kan hjelpe deg hvis du vil. Les det siste nummeret av mamma hvor det står en artikkel om bæring eller les kortversjonen her.

3 kommentarer:

Hanne Mette sa...

Så koselig å se bilder av August igjen. Han har blitt veldig stor. :) Kom over blogg tråden på NM og måtte inn og kikke.
Er ikke aktiv der lenger, men det er jo gøy å se hvordan det går med folk.

Klem fra Moria på NM

Liv-Inger sa...

Wow, så effektiv du var på den lille timen da.

Og jeg er imponert over at du skal lage mat til August. Jeg lagde mat med stavmikseren til Marte én gang. Men den ungen ville jo ikke ha det jeg lagde! Så da fikk hun pent spise glassene. Utakknemlige unge ;-)

Elise sa...

Hanne Mette: Så koselig :D Er ikke så aktiv på NM jeg heller. Får liksom ikke tiden til å strekke til :( Håper det går bra med dere og :)

Liv-Inger: Hehehe... August får bare værså-god å spise :P Neida. Vi prøver å ser hvordan det går. Dessuten har jeg en snikende misstanke om at Frank er veldig delaktig i lage-matprosjektet, så det blir det litt enklere :)

by mlekoshi