En kreativ påske

tirsdag 6. april 2010

Ja, påsken inneholdt mye strikking i år. Påsken er alltid en deilig høytid med mulighet til å strikke i sofaen til påskekrimmen. Og i år fikk vi strikket unnav litt. Jeg fikk ENDELIG strikket ferdig regnbuekjolen til Hilde, og svigermor strikket August en vest av et garn jeg har vist frem her tidligere. Hadde tenkt å strikke den etter regnbuekjolen, men nå kjente jeg at prosjektene står i kø, og de er bare 2,5 uker til jobbstart igjen, så det var det bare deilig å få litt hjelp.

Da vi fikk besøk på onsdagen så hadde svigermor med seg dette fine todelte marius-settet til August. Nyyyydelig ! Han kledde den veldig bra. Blir supert når han skal starte i barnehagen til høsten igjen. Og til dere som har spurt: Mønster på denne kjolen finner du her.

ENDELIG ! Har strikket på denne kjolen siden september. Og det har gått trått. Med ikke-så-tykt-garn og ikke-så-store-pinner så ligger det vell 50 000 masker i denne kjolen. Men Hilde har ønsket seg den så lenge og studert progresjonen titt og ofte. Så i dag dro hun stolt ut døra med regnbuekjole på seg. Og da er jeg såre fornøyd !

Og her er vesten svigermor strikket til August. Laget av håndmalt garn i 50 % silke og 50 % merino. Med en nydelig og enkel flette på den ene siden. Mønster på vesten finner du her. På lørdagen var de innom P.O.P i byen og kjøpte Hilde og August fine bukser, og vesten passet perfekt til den nye blå buksen hans. Ikke var det ferdig der heller: Jeg, Frank, Hilde og August fikk nydelig lester som Hildes oldemor hadde strikket til oss når svigers kom på onsdagen. Mine har jeg brukt av og på hele påska. Utrolig gode !


Og til slutt: et sikkert vårtegn ! Denne lille karen kom flyvende inn vinduet og satt seg ned i sofaen sammen med oss i går. Ha en strålende dag videre ! :)5 kommentarer:

Liv-Inger sa...

Oi oi oi, så effektiv du har vært på strikkefronten! Den regnbuekjolen ble jo bare kjempesøt!

Flotte påskebilder i det forrige innlegget også. Jammen var vi heldig med været her nord. Helt fantastisk, jo!

Kos deg de siste par ukene i permisjon.

Klem herfra!

Elise sa...

Veeeell.. effektiv og effektiv. Det er svigermor som er effektiv - jeg har jo slitt med kjolen i et halvår nå :P Men fikk fart på meg når Hilde fridde til svigermor og spurte om hun kunne gjøre den ferdig :P

Jaaaa... Helt utrolig fint vær ! Er SÅ fornøyd med påskeværet i år. Nå blir det vell 5 år til neste gang.

Gikk det bra og være tilbake på jobb igjen ?

Klem tilbake ! :)

Anonym sa...

Nydelie strikkaklær! Kan jeg spørre hvor oppskrifta til vesten er fra?

Elise sa...

Takk :) Ja, den er herfra:

http://www.ravelry.com/patterns/library/milo-3

Irene sa...

Så nydelig kjole, fikk lyst på en slik til meg selv jeg.... da ville jeg vel blitt ferdig til 80års dagen min eller no.

by mlekoshi