The worst mistake you can make..

søndag 25. juli 2010

Og i dag er det faktisk SOL ! Men kaldt ! Brrr.... iskaldt trekk. Håper det blir bedre iløpet av dagen. Men det er bare å innse med engang: Sommeren er kanskje over. Altså. Det blir neppe varm-varme dager i August liksom ? De vil alltid innholdet en kald trekk eller litt kald bris. Huff... 2010 - året uten sommer !
Men i dag så har jeg faktisk fått på meg knebuksen - og fylt bassenget i kroken på verandaen. -Jippi - OG selvsagt: Når Tromsø for engangskyld har sol og litt varme så er det grilling på plakaten. Vi får grillebesøk og skal kose oss i sola.

Det var godt å komme hjem. Vi har jo tilbakelagt flere tusen mil i bil - og den verste strekningen kjørte vi 19 (!) timer i strekk (Fra Oslo til Bodø) om natten - sovet på mange plasser, deltatt på masse aktiviteter og er vell generelt veldig sliten nå. VELDIG klar for en ferie-ferie.

Men dessverre er Frank tilbake på jobb i morgen allerede, men bare for en uke før han skal bruke den siste ferieuken til barnehagestart og SFO-start i neste uke. Da er egentlig jeg tilbake på jobb - men har betalt fri for nettopp barnehagestarten ! grue-gruer meg. For iløpet av ferien har lillegutt blitt enda mer avhengig av mamma og pappa. Og ikke snakk om at noen får nærme seg..

Men selv om det er godt å være hjemme så er det med en bismak. Vi har tenkt mye over hva vi skal gjøre nå i ferien, og hatt et tilfelle som bare bekrefter at når uforutsette hendelser skjer så har vi ingen økonomisk buffer. Joda det går rundt, men bare såvidt. Ikke noe god følelse. Ikke hjalp det så masse at det lå en goregning i posten når vi kom hjem nå. 4700,- kroner for barnehage og SFO. Betales på forskudd - omgående. -jipppppi-... Konkret regne stykke: barnehage/SFO 4.700,-, husleie 10.000,-, lån hus 5.000,-, lån bil 3.000,-, lånekassen pr. mnd 4.000,-, mobil, strøm, diverse andre utgifter 2.500,- = ca.  30.000 pr måned. DA går resten til mat, barneutstyr og andre uforutsette utgifter. Vi tjener helt greit nå, og normalt ville vi levt bra. Nå¨går rundt, men ingen buffer overhodet - ingenting å gå på. Og nesten ingen mulighet til å kjøpe noe.. overhodet. Det går jo ikke i lengden. Så vi starter med å selge huset før vi finner oss et nytt hus. Kriteriene er egentlig høye, så vi regner med å kanskje måtte leie litt i mellomtiden. Men alt må skje i nærheten av her vi bor på grunn av skole og barnehage. Vi ønsker en litt mer skjermet beliggenhet, litt større, utleie og en god standard. Jada... Regner med at det vil ligge rundt 3.5 mill + litt oppussing. Så vi skal altså selge her. Å selge er slitsomt og krevende. Så jeg gruer meg ! Man blir så opprevet av salgsprossessen. Det å vente på at det skal skje noe. Huff....

Nå skal jeg gå å momse litt bamsemums ! Nammmm.2 kommentarer:

Lene sa...

Lykke til med salget! Uff, ikke kjekt med slike uforutsette utgifter, kjenner godt til det.
Å ikke ha noe buffer er fælt, det er jo hele trygghetn å ha litt å gå på.

Men jeg er litt missunelig på at der ekan selge å kjøpe noe nytt, vi bor 4 stykker på 2 soverom i en 80kvm stor leilighet.
Det går ikke.
Spesielt siden det er 10år mellom mine så de kan ikke dele rom.
Så minsten på 2år ligger mellom meg og samboeren.
Skulle gjerne kjøpr støøre, men vi også er mega bunnet til skole og barnehage, det er ikke tull det hvor bunnet du blir av det.
Hus rundt her er døfødt, det koster 5mill om vi skal ha noe brukbart...

Ånei, det var nok klaging :)
Skal kikke litt på bloggen din nå jeg!

Elise sa...

Takktakk ! :)
Nei, uforutsette utgifter og ingen buffer er veldig fælt :( Og utrygt. Det gir hodepiner og sliter veldig på familien.

Ja, hus heromkring ligger på mellom 3,5 mill (oppussing) opp til 5 mill. Det er stiiive priser. Vi har litt egentkapital å gå på, men ikke mye. Har en helt ok samlet årslønn, så vi regner med at uten utleie skal vi greier det opp til 3,5 mill. Men vi vil helst ha utleie for da er mye gjort ift. økonomien.

Ja, vi skulle egentlig tenkt på dette for et årstid siden, for da hadde vi kunnet bytte skoledistrikt osv. Men vi trives så godt i området i tillegg til skole og barnehage - så det MÅ bli her. Lykke til i å finne noe større dere også ! Vi snuser på å bygge - da kommer vi unnav med 2,5 mill + tomt.

by mlekoshi