Pasta basta !

tirsdag 17. august 2010

Har du prøvd hjemmelaget pasta noen gang ? Det er ikke så vanskelig og så veldig mye bedre enn smaken på kjøp-pasta ! Du får kjøpt pastamaskiner for en billig penge - så er det bare å rulle i vei :)


Oppskrift pastadeig:

300 g finmalt hvetemel (kalles "tipo oo" etter malingsgraden)
2 egg
3 eggeplommer
litt olivenolje
litt salt
50 g durumhvete

Ha alt melet i en sirkel på bordet, lag en fordypning i midten. Ha egg, oje og salt i fordypningen og rør rundt slik at du gradvis rører melet inn. Eltes så sammen for hånd i ca 10 minutter. Pakkes i plast og settes til å hvile i 30 minutter. Kjevle ut og kjør gjennom pastmaskinen til veldig tynne flak. Til utkjevling bruker du durumhvete på benken og i pastamaskinen.

Noen pastatips !
Du skal bruke mye vann når du koker ! Rør rundt i starten slik at det ikke kleber. Skal kokes al dente. Bruk salt ! Du skal vente på pastaen, ikke omvendt. Bruk gjerne parmesan. Spis med gaffel og kos deg !

Kommer tilbake med forslag til pastasauser. Frank jobber enda med å finne den perfekte sausen som passer oss - men har en favoritt så langt. Må bare lure ut av han oppskriften.


Ungene elsker hjemmelagt pasta med saus og ost. Tror August spiste like mye som meg han.


Og til sist en liten "godbit" som jeg lovde Ingrid jeg skulle ha med her siden hun ikke bruker facebook der denne videoen florerer for øyeblikket. *ler godt*

*tørker tårene*

1 kommentar:

Anonym sa...

Oh lord. Jeg blir både fnisende og skjermflau på samme tid.

Ingrid

by mlekoshi