Oppskrift blomsterpasta:
1 spiseskje glukose
4 spiseskjeer varmt vann
1 spiseskje tragant, CMC (halvparten) eller tylose
300 g melis
Varm vann opp og ha glukosen i det varme vannet. Bland halvparten av melisen med tragant, CMC eller tylose. Bland godt og ha resten av melisen sammen med resten til massen nesten ikke er klissete. Kna godt, og dette er grisete !
MMF (marshmellow fondant).
200 g marshmellows
2 spiseskjeer vann
2 spiseskjeer matfett
ca. 500 g melis
Putt marshmellows sammen med vann i en bolle i miroen på 1,5 - 2 minutter til det puffer opp. Hell det hele i kjøkkenmaskinen og tilsett matfettet og evt. farge før du rører godt. Tilsett melis litt etter litt og rør godt. Nå må du kna massen skikkelig sammen med resten av melisen.
6 kommentarer:
Jeg syntes det er litt vanskelig å få til bra marsmellowfondant. Om jeg har i for lite melis blir den klissete. Når jeg har i så mye melis at den ikke lenger klistrer seg til kjevla er den så hard at jeg nesten ikke klarer å rulle den ut.
Har du noen tips, eller kan du tenke deg hva jeg gjør galt?
Har brukt MMF noen ganger nå, og aldri opplevd at den blir for hard. Er oppskriften din anerledes enn den over her ? Kanskje det er oppskriftbetinget. Jeg tar den iallefall ut av maskinen når den er litt mindre sticky og tilsetter melis litt etter litt for å få den perfekte konsistensen = ikke sticky.. men heller ikke hard :)
Jeg har brukt olje og ikke matfett, kanskje det er årsaken til at den blir klissete. Eller at jeg rett og slett har hatt for mye og for lite melis, og ikke klart å treffe rett på melismengden.
Ja, da tror jeg du har funnet årsaken :) Har brukt to forskjellige MMF oppskrifter og ingen av dem hadde olje i seg :)
Er det slik matfett du bruker? http://www.matvareguiden.no/bilder/5576.jpg
Ja, det kan du gjøre :)
Legg inn en kommentar